Ψωμί με μήλα, κουκουνάρι και κανέλα

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 200 g γάλα
 100 g νερό
 150 g χυμό μήλου
 40 g μαγιά
 45 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 130 g βούτυρο 82%
 700 g ξινόμηλα
 2 αυγά
 150 g κουκουνάρι
 5 g κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά αποξηραίνουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο, κομμένα σε λεπτές φέτες. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα μήλα και τα κουκουνάρια, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 10’ στη δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και ομοιογενή. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα μήλα με τα κουκουνάρια ζυμώνοντας λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 45’ και τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και στοφάρουμε.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200C για περίπου 20-25’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 200 g γάλα
 100 g νερό
 150 g χυμό μήλου
 40 g μαγιά
 45 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 130 g βούτυρο 82%
 700 g ξινόμηλα
 2 αυγά
 150 g κουκουνάρι
 5 g κανέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά αποξηραίνουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο, κομμένα σε λεπτές φέτες. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα μήλα και τα κουκουνάρια, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 10’ στη δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και ομοιογενή. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα μήλα με τα κουκουνάρια ζυμώνοντας λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 45’ και τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και στοφάρουμε.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200C για περίπου 20-25’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Notes

Ψωμί με μήλα, κουκουνάρι και κανέλα

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.