fbpx

Ψωμί με μήλα, κουκουνάρι και κανέλα

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 200 g γάλα
 100 g νερό
 150 g χυμό μήλου
 40 g μαγιά
 45 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 130 g βούτυρο 82%
 700 g ξινόμηλα
 2 αυγά
 150 g κουκουνάρι
 5 g κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά αποξηραίνουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο, κομμένα σε λεπτές φέτες. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα μήλα και τα κουκουνάρια, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 10’ στη δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και ομοιογενή. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα μήλα με τα κουκουνάρια ζυμώνοντας λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 45’ και τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και στοφάρουμε.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200C για περίπου 20-25’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 200 g γάλα
 100 g νερό
 150 g χυμό μήλου
 40 g μαγιά
 45 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 130 g βούτυρο 82%
 700 g ξινόμηλα
 2 αυγά
 150 g κουκουνάρι
 5 g κανέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά αποξηραίνουμε τα μήλα σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο, κομμένα σε λεπτές φέτες. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα μήλα και τα κουκουνάρια, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 10’ στη δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μία ζύμη λεία και ομοιογενή. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα μήλα με τα κουκουνάρια ζυμώνοντας λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 45’ και τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους. Πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και στοφάρουμε.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200C για περίπου 20-25’. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Notes

Ψωμί με μήλα, κουκουνάρι και κανέλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.