fbpx

Ψωμί με παπαρουνόσπορο

Η συνταγή είναι από τον κ. Aλέξανδρο Ρίζο, αρτοποιό

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 250 g αλεύρι κεχρί
 250 g ξανθό σπελτ
 250 g αλεύρι κίτρινο
 250 g αλεύρι λευκό
 50 g λιναρόσπορος
 60 g μέλι
 200 g προζύμι
 22 g αλάτι
 600 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας στο ζυμωτήριο και ανακατεύουμε 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη. Θερμοκρασία ζυμαριού 24-26°C.

2

Κόβουμε καρβέλια 1 κιλού, τα μορφοποιούμε και τα βουτάμε σε παπαρουνόσπορο. Αφήνουμε 12 ώρες σε ψυχρή ελεγχόμενη ωρίμανση, στους 6-8°C. Τουμπάρουμε πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 240°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 g αλεύρι κεχρί
 250 g ξανθό σπελτ
 250 g αλεύρι κίτρινο
 250 g αλεύρι λευκό
 50 g λιναρόσπορος
 60 g μέλι
 200 g προζύμι
 22 g αλάτι
 600 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας στο ζυμωτήριο και ανακατεύουμε 12 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 3 λεπτά στη γρήγορη. Θερμοκρασία ζυμαριού 24-26°C.

2

Κόβουμε καρβέλια 1 κιλού, τα μορφοποιούμε και τα βουτάμε σε παπαρουνόσπορο. Αφήνουμε 12 ώρες σε ψυχρή ελεγχόμενη ωρίμανση, στους 6-8°C. Τουμπάρουμε πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 240°C.

Notes

Ψωμί με παπαρουνόσπορο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.