Μία παραδοσιακή μορφοποίηση που έχει ως αποτέλεσμα το τουμπαριστό ψωμί ή αλλιώς τη λεγόμενη φωλιά.
Πλάθουμε τεμάχια των 900 γραμμαρίων σε καρβέλια, τα οποία τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε το πλάσιμο να μην είναι σφιχτό και επιδιώκουμε οι ραφές να είναι χαλαρές. Δηλαδή, να δημιουργηθεί “φωλιά” έτσι ώστε, αφού τουμπάρουμε τα καρβέλια πριν το φούρνισμα, στο τελικό προϊόν να δημιουργηθούν ακανόνιστες ραγάδες ή “φωλιά”.
Ψήνουμε τα προϊόντα μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο, κάνοντας λίγο ατμό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία μετά από 15 λεπτά και ανοίγουμε τα τάμπερ από 10 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Ingredients
Directions
Πλάθουμε τεμάχια των 900 γραμμαρίων σε καρβέλια, τα οποία τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε το πλάσιμο να μην είναι σφιχτό και επιδιώκουμε οι ραφές να είναι χαλαρές. Δηλαδή, να δημιουργηθεί “φωλιά” έτσι ώστε, αφού τουμπάρουμε τα καρβέλια πριν το φούρνισμα, στο τελικό προϊόν να δημιουργηθούν ακανόνιστες ραγάδες ή “φωλιά”.
Ψήνουμε τα προϊόντα μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο, κάνοντας λίγο ατμό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία μετά από 15 λεπτά και ανοίγουμε τα τάμπερ από 10 λεπτά προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο.