fbpx

Ψωμί πολύσπορο

Η συνταγή είναι από τον αρτοποιό Γρηγόρη Ρεμούνδο

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ολικής αλέσεως από μαλακό σιτάρι
 1000 g αλεύρι ολικής αλέσεως από σκληρό σιτάρι
 1000 g αλεύρι 55%
 50 g αλάτι
 60 g μαγιά
 100 ml ελαιόλαδο
 2000 ml νερό
 100 g λιναρόσπορος
 150 g ηλιόσπορος
 100 g σουσάμι
 100 g παπαρουνόσπορος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά
στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 15 λεπτά.

3

Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 450 γρ. Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.

4

Τοποθετούμε στη στόφα για 40 λεπτά. Τέλος, ψήνουμε σε ταμπανωτό φούρνο στους 220°C.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι ολικής αλέσεως από μαλακό σιτάρι
 1000 g αλεύρι ολικής αλέσεως από σκληρό σιτάρι
 1000 g αλεύρι 55%
 50 g αλάτι
 60 g μαγιά
 100 ml ελαιόλαδο
 2000 ml νερό
 100 g λιναρόσπορος
 150 g ηλιόσπορος
 100 g σουσάμι
 100 g παπαρουνόσπορος

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 8 λεπτά
στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας για 15 λεπτά.

3

Κόβουμε σε τεμάχια βάρους 450 γρ. Ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.

4

Τοποθετούμε στη στόφα για 40 λεπτά. Τέλος, ψήνουμε σε ταμπανωτό φούρνο στους 220°C.

Notes

Ψωμί πολύσπορο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.