fbpx

Ψωμί στριφτό γαλλικού τύπου

Απλή και εύκολη συνταγή για μία νόστιμη ευρωπαϊκή επιλογή για ψωμί γαλλικού τύπου.

Yields1 Serving
Υλικά
 6000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 2000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 1000 g Αλεύρι 55%
 1000 g Αλεύρι γερμανικής σίκαλης
 210 g Αλάτι
 150 g Προζύμι αποξηραμένο σίκαλης
 50 g Βύνη σίκαλης ξανθιά
 40 g Ξύδι
 8200 g Νερό
Εκτέλεση
1

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα σε λεκάνη.

2

Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τετραγωνίζουμε λίγο ζυμάρι και παίρνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης βάρους 450 γρ.

3

Αφού ξεκουραστούν, για 10 λεπτά περίπου, στρίβουμε τα ζυμάρια πιάνοντας τις δύο άκρες (βιδωτά) και τοποθετούμε σε τελάρο ή λαμαρίνα. Αφήνουμε να ωριμάσουν.

4

Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο αφού πρώτα τουμπάρουμε με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα ταμπέρ τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Ingredients

Υλικά
 6000 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 2000 g Αλεύρι κίτρινο ψιλό
 1000 g Αλεύρι 55%
 1000 g Αλεύρι γερμανικής σίκαλης
 210 g Αλάτι
 150 g Προζύμι αποξηραμένο σίκαλης
 50 g Βύνη σίκαλης ξανθιά
 40 g Ξύδι
 8200 g Νερό

Directions

Εκτέλεση
1

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα σε λεκάνη.

2

Τουμπάρουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Τετραγωνίζουμε λίγο ζυμάρι και παίρνουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης βάρους 450 γρ.

3

Αφού ξεκουραστούν, για 10 λεπτά περίπου, στρίβουμε τα ζυμάρια πιάνοντας τις δύο άκρες (βιδωτά) και τοποθετούμε σε τελάρο ή λαμαρίνα. Αφήνουμε να ωριμάσουν.

4

Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο αφού πρώτα τουμπάρουμε με λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα ταμπέρ τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Notes

Ψωμί στριφτό γαλλικού τύπου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.