Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε πάχος 1εκ. και την κόβουμε με κουπάτ στο μέγεθος του choux.
CHOUX
2
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό, για 1 λεπτό στη αργή και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε Choux στο επιθυμητό μέγεθος και τοποθετούμε πάνω σε αυτά ένα κομμάτι από το Crunchy Décor. Ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά.
ΜOUSSE CARAMEL
3
Τοποθετούμε τo γάλα στη φωτιά μέχρι να βράσει και προσθέτουμε το Gelle Dessert. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα, την Caramel Paste και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος (μισοχτυπημένη) ανακατεύοντας απαλά.
ΜONTE VANILLA
4
Βράζουμε το γάλα μαζί με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, την French Vaniila Paste και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος (ρευστή) και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφού περάσουν 24 ώρες, αναδεύουμε την Μοnte στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5
Γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής τα Choux με Μousse Caramel και Salty Caramel Cream Variegato MEC3. Με κατσαρό κορνέ τοποθετούμε την Μonte Vanilla πάνω στο Choux και γαρνίρουμε με Salty Caramel Cream Variegato MEC3.
Ingredients
CRUNCHY DECOR
50gΑλεύρι μαλακό
50gΠούδρα αμυγδάλου
50gΖάχαρη καστανή
50gΒούτυρο 82% Traditional Corman
CHOUX
1000gChoux pastry mix Kallbergs
1500gΝερό (στους 60°C)
ΜOUSSE CARAMEL
350gΓάλα πλήρες 3,5%
40gGelle Dessert DGF
60gCaramel Paste MEC3
400gΚουβερτούρα Sinfonia White IRCA
600gΚρέμα γάλακτος UHT 35% Selection Corman
ΜONTE VANILLA
600gΚρέμα γάλακτος 35% Selection Corman
50gΓλυκόζη
50gΙμβερτοζάχαρο Zuccero Invertito IRCA
60gFrench Vanilla Paste MEC3
650gΚουβερτούρα Sinfonia White IRCA
700gΚρέμα γάλακτος 35% Selection Corman
Directions
CRUNCHY DECOR
1
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε πάχος 1εκ. και την κόβουμε με κουπάτ στο μέγεθος του choux.
CHOUX
2
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό, για 1 λεπτό στη αργή και 4 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε Choux στο επιθυμητό μέγεθος και τοποθετούμε πάνω σε αυτά ένα κομμάτι από το Crunchy Décor. Ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά.
ΜOUSSE CARAMEL
3
Τοποθετούμε τo γάλα στη φωτιά μέχρι να βράσει και προσθέτουμε το Gelle Dessert. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα, την Caramel Paste και ομογενοποιούμε. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος (μισοχτυπημένη) ανακατεύοντας απαλά.
ΜONTE VANILLA
4
Βράζουμε το γάλα μαζί με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, την French Vaniila Paste και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος (ρευστή) και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Αφού περάσουν 24 ώρες, αναδεύουμε την Μοnte στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5
Γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής τα Choux με Μousse Caramel και Salty Caramel Cream Variegato MEC3. Με κατσαρό κορνέ τοποθετούμε την Μonte Vanilla πάνω στο Choux και γαρνίρουμε με Salty Caramel Cream Variegato MEC3.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.