Σοκολατένια cupcakes με κεράσια και βούτυρο από ταχίνι

από τον JOY KIRKLAND, (Ζαχαροπλάστης)
Τα αγαπημένα cupcakes που έχουν γίνει συνώνυμο της απόλαυσης σε μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CUPCAKES
 400 g ζάχαρη
 240 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 125 g αλάτι
 115 g βούτυρο γάλακτος (ή 120 ml γάλα με 3 ml ξύδι)
 2 ολόκληρα αυγά
 5 g μαγειρική σόδα
 4 g βανίλια
 225 g βούτυρο
 30 g σκόνη κακάο
 240 ml νερό που βράζει
 Κεράσια κονσέρβα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
 250 ml ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 ml ταχίνι
 500 ml ζάχαρη σε σκόνη
 7 ml εκχύλισμα βανίλιας
 1 ml φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 μια τσιμπιά αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί στα φορμάκια των muffin. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αναμειγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό που βράζει αφήνοντας το μείγμα να κοχλάσει για μερικά δευτερόπλεπτα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα με το αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μερικές φορές για να κρυώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε 3 από τα κεράσια στον πάτο του κάθε cup, πριν προσθέσουμε 56 γρ. βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
4

Χτυπάμε το ταχίνι με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Γαρνίρουμε τα cupcakes με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ CUPCAKES
 400 g ζάχαρη
 240 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 125 g αλάτι
 115 g βούτυρο γάλακτος (ή 120 ml γάλα με 3 ml ξύδι)
 2 ολόκληρα αυγά
 5 g μαγειρική σόδα
 4 g βανίλια
 225 g βούτυρο
 30 g σκόνη κακάο
 240 ml νερό που βράζει
 Κεράσια κονσέρβα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
 250 ml ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 ml ταχίνι
 500 ml ζάχαρη σε σκόνη
 7 ml εκχύλισμα βανίλιας
 1 ml φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
 μια τσιμπιά αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί στα φορμάκια των muffin. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξεχωριστό δοχείο, αναμειγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό που βράζει αφήνοντας το μείγμα να κοχλάσει για μερικά δευτερόπλεπτα και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το μείγμα με το αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μερικές φορές για να κρυώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι για να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε 3 από τα κεράσια στον πάτο του κάθε cup, πριν προσθέσουμε 56 γρ. βούτυρο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
4

Χτυπάμε το ταχίνι με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Γαρνίρουμε τα cupcakes με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Notes

Σοκολατένια cupcakes με κεράσια και βούτυρο από ταχίνι

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.