fbpx

Σοκολατίνα καταρράκτης

Συνταγή από: www.fama.gr

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g ολόκληρα αυγά
 200 g νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 1000 g Μους με γεύση σοκολάτα Top chef
 2250 g γάλα 3,5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3

Τοποθετούμε το μίγμα για μους (Μους με γεύση σοκολάτα Top chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Παίρνουμε δυο παντεσπάνια διαμέτρου 22εκ. και τα κόβουμε σε 8 φέτες, γεμίζουμε εναλλάξ με τη μους σοκολάτα που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να τα κολλήσουμε όλα και παγώνουμε.

5

Έπειτα, επικαλύπτουμε πρώτα με σκούρα απομίμηση σοκολάτας για επικάλυψη, Decorar Cacao Eurocao και μετά επικαλύπτουμε μόνο το επάνω μέρος της σοκολατίνας προσεκτικά με πάστα σοκολάτας με 11% πραγματική σοκολάτα, Gregal chocolate Eurocao με μια σακούλα για να μας κάνει αυτό το χαρακτηριστικό ντεκόρ καταρράκτη.

6

Γαρνίρουμε με Crema Νocciola Vela Eurocao και κεράσια που τα έχουμε χρωματίσει χρυσά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
 1000 g Parisien Choco Sponge mix (μίγμα για παντεσπάνι κακάο)
 600 g ολόκληρα αυγά
 200 g νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 1000 g Μους με γεύση σοκολάτα Top chef
 2250 g γάλα 3,5%

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
1

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό στην 1η ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα Parisien Choco Sponge mix και τα χτυπάμε όλα μαζί στην 3η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.

2

Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκια ή λαμαρίνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160oC για 30-35 περίπου λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3

Τοποθετούμε το μίγμα για μους (Μους με γεύση σοκολάτα Top chef) μαζί με το γάλα στο μίξερ και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Παίρνουμε δυο παντεσπάνια διαμέτρου 22εκ. και τα κόβουμε σε 8 φέτες, γεμίζουμε εναλλάξ με τη μους σοκολάτα που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να τα κολλήσουμε όλα και παγώνουμε.

5

Έπειτα, επικαλύπτουμε πρώτα με σκούρα απομίμηση σοκολάτας για επικάλυψη, Decorar Cacao Eurocao και μετά επικαλύπτουμε μόνο το επάνω μέρος της σοκολατίνας προσεκτικά με πάστα σοκολάτας με 11% πραγματική σοκολάτα, Gregal chocolate Eurocao με μια σακούλα για να μας κάνει αυτό το χαρακτηριστικό ντεκόρ καταρράκτη.

6

Γαρνίρουμε με Crema Νocciola Vela Eurocao και κεράσια που τα έχουμε χρωματίσει χρυσά.

Σοκολατίνα καταρράκτης

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.