Σουβλάκι γαρίδας με σάλτσα τσίλι

Συνταγή για catering: Μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ιδέα για ορεκτικό έδεσμα.

Yields1 Serving
Υλικά
 6 Γαρίδες (φρέσκιες & καθαρισμένες)
 3 φέτες Aβοκάντο (κομμένο κατά μήκος)
 3 φέτες Ντομάτας Υλικά για τη σάλτσα τσίλι 1/2 κούπα Νερό
 ½ κούπα Ζάχαρη
 ½ κούπα Ξύδι ρυζιού
 1 κ.γ Τζίντζερ ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Κέτσαπ
 1 κ.γ. Πιπεριά καυτερή κόκκινη με τους σπόρους
 1 κ.γ. Κορν Φλάουρ
Εκτέλεση
1

Φτιάχνουμε τη σάλτα: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το ξύδι για να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το σκόρδο, την κέτσαπ, την πιπεριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2

*Μπορούμε με αυτή τη σάλτσα να αλείψουμε τις γαρίδες πριν τις ψήσουμε στη σχάρα. Ψήνουμε τις γαρίδες, χωρίς το κέλυφος, κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά στην σχάρα μαζί με τα αβοκάντο και τις ντομάτες. Τα τρυπάμε στα σουβλάκια και περιχύνουμε με το τσίλι ή το σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ.

Ingredients

Υλικά
 6 Γαρίδες (φρέσκιες & καθαρισμένες)
 3 φέτες Aβοκάντο (κομμένο κατά μήκος)
 3 φέτες Ντομάτας Υλικά για τη σάλτσα τσίλι 1/2 κούπα Νερό
 ½ κούπα Ζάχαρη
 ½ κούπα Ξύδι ρυζιού
 1 κ.γ Τζίντζερ ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Κέτσαπ
 1 κ.γ. Πιπεριά καυτερή κόκκινη με τους σπόρους
 1 κ.γ. Κορν Φλάουρ

Directions

Εκτέλεση
1

Φτιάχνουμε τη σάλτα: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το ξύδι για να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το σκόρδο, την κέτσαπ, την πιπεριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2

*Μπορούμε με αυτή τη σάλτσα να αλείψουμε τις γαρίδες πριν τις ψήσουμε στη σχάρα. Ψήνουμε τις γαρίδες, χωρίς το κέλυφος, κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά στην σχάρα μαζί με τα αβοκάντο και τις ντομάτες. Τα τρυπάμε στα σουβλάκια και περιχύνουμε με το τσίλι ή το σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ.

Notes

Σουβλάκι γαρίδας με σάλτσα τσίλι

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.