To brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.
Ξεκούραση για 10 λεπτά.
Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.
Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!
Ingredients
Directions
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12-15 στη γρήγορη.
Ξεκούραση για 10 λεπτά.
Κόβουμε και πλάθουμε, στοφάρουμε και ψήνουμε.
Μόλις ξεφουρνίσουμε αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Καλή επιτυχία!