Λαχταριστά ψωμάκια με πορτοκάλι & βανίλια που θα εντυπωσιάσουν με τη γεύση και το άρωμά τους!
ΥΛΙΚΑ
1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ
500 g αλεύρι 70% μαλακό
1200 g νερό
40 g αλάτι
40 g ζάχαρη
50 g μαγιά
100 g βούτυρο 82%
50 g αυγά
ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, για 3’ στην αργή ταχύτητα και για ακόμη 10’ στη γρήγορη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε στη γρήγορη ακόμη 3’.
2
Ξεκουράζουμε 15’, πλάθουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε σε ειδικές φόρμες «μπόμπας». Στοφάρουμε μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και ψήνουμε στους 220°C για περίπου 35’.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1500 g αλεύρι κίτρινο Τ.Μ
500 g αλεύρι 70% μαλακό
1200 g νερό
40 g αλάτι
40 g ζάχαρη
50 g μαγιά
100 g βούτυρο 82%
50 g αυγά
ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια