fbpx

Εναλλακτικές λαγάνες

Yields1 Serving
Λαγάνα Χαρουπιού
 4250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Χαρουπάλευρο 100%
 200 g Χαρουπόμελο
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 250 g Ελαιόλαδο
 3000 g Νερό
Λαγάνα με Tritordeum
 4250 g Αλεύρι Tritordeum
 750 g Αλεύρι Ολικής Σκληρό (πετρόμυλου)
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 250 g Ελαιόλαδο
 20 g Κρεμμύδι (σκόνη)
 200 g Ταχίνι
 3000 g Νερό
Λαγάνα Low GI
 5000 g Μίγμα GI48
 250 g Ελαιόλαδο
 150 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 3200 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στην αργή και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

2

Κόβουμε τη ζύμη, μορφοποιούμε σε μπάλες των 450 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε σκεπασμένες για μισή ώρα.

3

Ανοίγουμε τις λαγάνες και τις τοποθετούμε για ωρίμανση 40 λεπτά περίπου σε ήπια στόφα, με συνθήκες 65% υγρασία και 35°C θερμοκρασία.

4

Κάνουμε μικρές λακούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο και ψεκάζουμε με νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε ταμπανωτό φούρνο στους 230°C για 25 λεπτά περίπου. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Ingredients

Λαγάνα Χαρουπιού
 4250 g Αλεύρι Τ70% δυνατό
 750 g Χαρουπάλευρο 100%
 200 g Χαρουπόμελο
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 250 g Ελαιόλαδο
 3000 g Νερό
Λαγάνα με Tritordeum
 4250 g Αλεύρι Tritordeum
 750 g Αλεύρι Ολικής Σκληρό (πετρόμυλου)
 100 g Αλάτι
 125 g Μαγιά
 250 g Ελαιόλαδο
 20 g Κρεμμύδι (σκόνη)
 200 g Ταχίνι
 3000 g Νερό
Λαγάνα Low GI
 5000 g Μίγμα GI48
 250 g Ελαιόλαδο
 150 g Μαγιά
 200 g Ταχίνι
 3200 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά στην αργή και 5 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

2

Κόβουμε τη ζύμη, μορφοποιούμε σε μπάλες των 450 γραμμαρίων και ξεκουράζουμε σκεπασμένες για μισή ώρα.

3

Ανοίγουμε τις λαγάνες και τις τοποθετούμε για ωρίμανση 40 λεπτά περίπου σε ήπια στόφα, με συνθήκες 65% υγρασία και 35°C θερμοκρασία.

4

Κάνουμε μικρές λακούβες είτε με τα δάκτυλα είτε με το κατάλληλο εργαλείο και ψεκάζουμε με νερό. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.

5

Ψήνουμε με ατμό σε ταμπανωτό φούρνο στους 230°C για 25 λεπτά περίπου. Τα τελευταία λεπτά αφήνουμε τα τάμπερ ανοικτά.

Notes

Εναλλακτικές λαγάνες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.