Αλμυρό Kouglof

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 500 g αλεύρι 55%
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g νιφάδες βρώμης
 60 g μαγιά
 300 g γάλα
 20 g αλάτι
 80 g ζάχαρη
 250 g αυγά
 300 g βούτυρο 82%
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 50 g καρύδια
 400 g μπέικον
 60 g κρεμμύδια
 100 g πιπεριές πράσινες & κόκκινες
 60 g φέτα
 10 g μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά τσιγαρίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά στικς.

2

Ζυμώνουμε τα υλικά για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη δεύτερη για 8’ μέχρι να κορδάρει. Ενσωματώνουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε την τελική ζύμη να ξεκουραστεί για 30’, κάνουμε ένα δίπλωμα και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για άλλα 60’.

3

Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια και τοποθετούμε σε φόρμες. Τοποθετούμε στη στόφα για 40’ και ψήνουμε για 30’ στους 160οC. Μετά το ψήσιμο αλείφουμε με βούτυρο κλαριφιέ και αν θέλουμε σιροπιάζουμε ελαφρά με χλιαρό σιρόπι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
 500 g αλεύρι 55%
 300 g αλεύρι 70% δυνατό
 200 g νιφάδες βρώμης
 60 g μαγιά
 300 g γάλα
 20 g αλάτι
 80 g ζάχαρη
 250 g αυγά
 300 g βούτυρο 82%
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
 50 g καρύδια
 400 g μπέικον
 60 g κρεμμύδια
 100 g πιπεριές πράσινες & κόκκινες
 60 g φέτα
 10 g μαϊντανός

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά τσιγαρίζουμε το μπέικον, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά στικς.

2

Ζυμώνουμε τα υλικά για 4’ στην πρώτη ταχύτητα και στη συνέχεια στη δεύτερη για 8’ μέχρι να κορδάρει. Ενσωματώνουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Αφήνουμε την τελική ζύμη να ξεκουραστεί για 30’, κάνουμε ένα δίπλωμα και ξεκουράζουμε στο ψυγείο για άλλα 60’.

3

Κόβουμε στα επιθυμητά τεμάχια και τοποθετούμε σε φόρμες. Τοποθετούμε στη στόφα για 40’ και ψήνουμε για 30’ στους 160οC. Μετά το ψήσιμο αλείφουμε με βούτυρο κλαριφιέ και αν θέλουμε σιροπιάζουμε ελαφρά με χλιαρό σιρόπι.

Notes

Αλμυρό Kouglof

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.