fbpx

Μπισκότα Σαμπλέ

Σταύρος Μηλιάκης, Pastry Chef / AKTINA AE

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 900 g βούτυρο 82%
 1500 g αλεύρι ζαχ/κής
 10 g αλάτι
 500 g ζάχαρη άχνη
 140 g πούδρα αμυγδάλου
 250 g αυγά ολόκληρα
 200 g γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά λίγα-λίγα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

2

Έπειτα, ανοίγουμε με τον πλάστη και τη βοήθεια φύλλου σιλικόνης, φύλλο ύψους μισού εκατοστού και κόβουμε με το κουπάτ στο επιθυμητό μέγεθος. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 170°C, σε φούρνο αέρος. Τέλος, αφήνουμε τα μπισκότα σε σχάρα να στεγνώσουν.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 900 g βούτυρο 82%
 1500 g αλεύρι ζαχ/κής
 10 g αλάτι
 500 g ζάχαρη άχνη
 140 g πούδρα αμυγδάλου
 250 g αυγά ολόκληρα
 200 g γλυκόζη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά λίγα-λίγα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.

2

Έπειτα, ανοίγουμε με τον πλάστη και τη βοήθεια φύλλου σιλικόνης, φύλλο ύψους μισού εκατοστού και κόβουμε με το κουπάτ στο επιθυμητό μέγεθος. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 170°C, σε φούρνο αέρος. Τέλος, αφήνουμε τα μπισκότα σε σχάρα να στεγνώσουν.

Notes

Μπισκότα Σαμπλέ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.