fbpx

Ψωμί με αχλάδια και αμύγδαλα

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 30 g μαγιά
 120 g γάλα
 250 g νερό
 50 g ηδύποτο αχλαδιού ή κονιάκ
 40 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 120 g βούτυρο 82%
 2 αυγά
 600 g αχλάδια ελαφρώς αποξηραμένα
 150 g αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα αχλάδια και τα αμύγδαλα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα με τα αχλάδια ζυμώνοντας λίγο ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40’, τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, και πλάθουμε. Αφήνουμε να φουσκώσουν στη στόφα, για περίπου 40’.

3

Πριν τα ψήσουμε μπορούμε να τα περάσουμε με αυγό και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο. Τέλος, ψήνουμε στους 220οC για περίπου 20’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 30 g μαγιά
 120 g γάλα
 250 g νερό
 50 g ηδύποτο αχλαδιού ή κονιάκ
 40 g ζάχαρη καστανή
 20 g αλάτι
 120 g βούτυρο 82%
 2 αυγά
 600 g αχλάδια ελαφρώς αποξηραμένα
 150 g αμύγδαλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα αχλάδια και τα αμύγδαλα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα.

2

Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα με τα αχλάδια ζυμώνοντας λίγο ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40’, τη χωρίζουμε σε τεμάχια επιθυμητού βάρους, και πλάθουμε. Αφήνουμε να φουσκώσουν στη στόφα, για περίπου 40’.

3

Πριν τα ψήσουμε μπορούμε να τα περάσουμε με αυγό και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο. Τέλος, ψήνουμε στους 220οC για περίπου 20’.

Notes

Ψωμί με αχλάδια και αμύγδαλα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.