fbpx

Ψωμί με σύκα και σοκολάτα

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 500 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο 82%
 350 g σύκα ξερά
 180 g σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, τα σύκα και τη σοκολάτα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε τα σύκα με τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε τεμάχια 80 γρ. και πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα. Αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 200οC για 15’.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g αλεύρι δυνατό
 500 g νερό
 30 g μαγιά
 20 g αλάτι
 50 g βούτυρο 82%
 350 g σύκα ξερά
 180 g σταγόνες σοκολάτας

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, τα σύκα και τη σοκολάτα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.

2

Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε τα σύκα με τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.

3

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε τεμάχια 80 γρ. και πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα. Αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 200οC για 15’.

Ψωμί με σύκα και σοκολάτα

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.