fbpx

Ψωμί με αλεύρι Καμούτ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
 700 g Αλεύρι Κορασάν
 700 g Νερό
 7 g Μαγιά νωπή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Νερό
 1400 g Poolish*
 2300 g Αλεύρι Κορασάν
 50 g Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 15-18 ώρες στους 4°C

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
2

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά.

3

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 26°C το χειμώνα, 24°C το καλοκαίρι.

4

Ξεκούραση: 45 λεπτά σε λεκάνη.

5

Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.

6

Κόψιμο: 450 γρ.

7

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε τελάρο.

8

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπια στόφα.

9

Ψήσιμο: Σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (230°C) με ατμό, για 35 λεπτά περίπου.

10

Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
 700 g Αλεύρι Κορασάν
 700 g Νερό
 7 g Μαγιά νωπή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
 1500 g Νερό
 1400 g Poolish*
 2300 g Αλεύρι Κορασάν
 50 g Αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟ-ΖΥΜΗ (POOLISH)*
1

Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης: 15-18 ώρες στους 4°C

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΖΥΜΗ
2

Ζύμωμα: 5 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Το νερό μπαίνει σταδιακά.

3

Τελική θερμοκρασία ζύμης: 26°C το χειμώνα, 24°C το καλοκαίρι.

4

Ξεκούραση: 45 λεπτά σε λεκάνη.

5

Κάνουμε διπλώματα και σκεπάζουμε.

6

Κόψιμο: 450 γρ.

7

Μορφοποίηση: Σχηματοποιούμε ελαφρώς και τοποθετούμε σε τελάρο.

8

Ωρίμανση: 30 λεπτά σε ήπια στόφα.

9

Ψήσιμο: Σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (230°C) με ατμό, για 35 λεπτά περίπου.

10

Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

Notes

Ψωμί με αλεύρι Καμούτ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.