Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα χάρη στο λιναρόσπορο, μπορεί να κάνει το ψωμί σας εξαιρετικό!
Υλικά
3000 g Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
1000 g Αλεύρι ολικής άλεσης
5000 g Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
150 g Σουσάμι
650 g Λιναρόσπορος
180 g Αλάτι
150 g Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
100 g Βύνη μαύρη
250 g Μαγιά
5500 g Νερό
Εκτέλεση
1
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 500 γρ. Πλάθουμε αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια φραντζόλες κοντές.
2
Τις περνάμε σε νερό και έπειτα ρολάρουμε πάνω σε σουσάμι, λινάρι, ηλιόσπορο.
3
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να ωριμάσουν. Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο με ατμό και ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 10 λεπτά.
Ingredients
Υλικά
3000 g Σίκαλη γερμανική ολικής άλεσης
1000 g Αλεύρι ολικής άλεσης
5000 g Αλεύρι Τ 55% 250 γρ. Ηλιόσπορος
150 g Σουσάμι
650 g Λιναρόσπορος
180 g Αλάτι
150 g Προζύμι σίκαλης αποξηραμένο
100 g Βύνη μαύρη
250 g Μαγιά
5500 g Νερό