fbpx

Ψωμί με ψιλό σιμιγδάλι

Μια ιδιαίτερη προσέγγιση για ένα ψωμί από το χωριό. Δημιουργήστε το μείγμα με ψιλό σιμιγδάλι και απολαύστε την εξαιρετική του γεύση.

Yields1 Serving
Υλικά
 170 g Σιμιγδάλι ψιλό
 400 ml Γάλα
 300 ml Νερό
 70 g Μαργαρίνη
 2 κουταλάκια Αλάτι
 2 κουταλάκια Ζάχαρη
 1 κουταλάκι Ξύσμα λεμονιού
 Λίγη Βανίλια
 2 Ολόκληρα αυγά
 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
 700 g Λευκό αλεύρι για ψωμί
Εκτέλεση
1

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το σιμιγδάλι μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

2

Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 15 λεπτά και μετά παίρνουμε το ζυμάρι και το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.

3

Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, τότε το βάζουμε στο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να ροδίσει.

Ingredients

Υλικά
 170 g Σιμιγδάλι ψιλό
 400 ml Γάλα
 300 ml Νερό
 70 g Μαργαρίνη
 2 κουταλάκια Αλάτι
 2 κουταλάκια Ζάχαρη
 1 κουταλάκι Ξύσμα λεμονιού
 Λίγη Βανίλια
 2 Ολόκληρα αυγά
 1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
 700 g Λευκό αλεύρι για ψωμί

Directions

Εκτέλεση
1

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το σιμιγδάλι μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

2

Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρό και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 15 λεπτά και μετά παίρνουμε το ζυμάρι και το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε.

3

Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, τότε το βάζουμε στο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να ροδίσει.

Notes

Ψωμί με ψιλό σιμιγδάλι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.