Ψωμί σε φόρμα με σίκαλη ολική άλεσης και βρώμη, που μειώνει τις ποσότητες “κακής” χοληστερίνης στο αίμα. Μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το καθημερινό σας ψωμί.
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 600 γρ . Στη συνέχεια πλάθουμε απαλά, αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια μπαστούνια (φραντζόλες κοντές χωρίς μύτες).
Περνάμε τα μπαστούνια σε νερό και τα ρολάρουμε πάνω σε νιφάδες βρώμης. Τα τοποθετούμε σε φόρμες και τα αφήνουμε να ωριμάζουν καλά.
Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο κάνοντας λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 15 – 20 λεπτά.
Ingredients
Directions
Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 600 γρ . Στη συνέχεια πλάθουμε απαλά, αρχικά καρβέλια και στη συνέχεια μπαστούνια (φραντζόλες κοντές χωρίς μύτες).
Περνάμε τα μπαστούνια σε νερό και τα ρολάρουμε πάνω σε νιφάδες βρώμης. Τα τοποθετούμε σε φόρμες και τα αφήνουμε να ωριμάζουν καλά.
Φουρνίζουμε σε δυνατό φούρνο κάνοντας λίγο ατμό. Ανοίγουμε τα τάμπερ τα τελευταία 15 – 20 λεπτά.