fbpx

Σουβλάκι γαρίδας με σάλτσα τσίλι

Συνταγή για catering: Μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ιδέα για ορεκτικό έδεσμα.

Yields1 Serving
Υλικά
 6 Γαρίδες (φρέσκιες & καθαρισμένες)
 3 φέτες Aβοκάντο (κομμένο κατά μήκος)
 3 φέτες Ντομάτας Υλικά για τη σάλτσα τσίλι 1/2 κούπα Νερό
 ½ κούπα Ζάχαρη
 ½ κούπα Ξύδι ρυζιού
 1 κ.γ Τζίντζερ ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Κέτσαπ
 1 κ.γ. Πιπεριά καυτερή κόκκινη με τους σπόρους
 1 κ.γ. Κορν Φλάουρ
Εκτέλεση
1

Φτιάχνουμε τη σάλτα: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το ξύδι για να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το σκόρδο, την κέτσαπ, την πιπεριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2

*Μπορούμε με αυτή τη σάλτσα να αλείψουμε τις γαρίδες πριν τις ψήσουμε στη σχάρα. Ψήνουμε τις γαρίδες, χωρίς το κέλυφος, κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά στην σχάρα μαζί με τα αβοκάντο και τις ντομάτες. Τα τρυπάμε στα σουβλάκια και περιχύνουμε με το τσίλι ή το σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ.

Ingredients

Υλικά
 6 Γαρίδες (φρέσκιες & καθαρισμένες)
 3 φέτες Aβοκάντο (κομμένο κατά μήκος)
 3 φέτες Ντομάτας Υλικά για τη σάλτσα τσίλι 1/2 κούπα Νερό
 ½ κούπα Ζάχαρη
 ½ κούπα Ξύδι ρυζιού
 1 κ.γ Τζίντζερ ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 κ.γ Κέτσαπ
 1 κ.γ. Πιπεριά καυτερή κόκκινη με τους σπόρους
 1 κ.γ. Κορν Φλάουρ

Directions

Εκτέλεση
1

Φτιάχνουμε τη σάλτα: βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το ξύδι για να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το σκόρδο, την κέτσαπ, την πιπεριά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμα. Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2

*Μπορούμε με αυτή τη σάλτσα να αλείψουμε τις γαρίδες πριν τις ψήσουμε στη σχάρα. Ψήνουμε τις γαρίδες, χωρίς το κέλυφος, κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά στην σχάρα μαζί με τα αβοκάντο και τις ντομάτες. Τα τρυπάμε στα σουβλάκια και περιχύνουμε με το τσίλι ή το σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ.

Notes

Σουβλάκι γαρίδας με σάλτσα τσίλι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.