Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.
Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι για 10 λεπτά, στη δεύτερη ταχύτητα.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ζύμη σφικτή.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και ανοίγουμε τα φύλλα στη μηχανή, στο 1mm περίπου.
Κόβουμε σε λωρίδες και τηγανίζουμε σε ραφινέ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζουμε σε σχάρα, σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας.