H συνταγή είναι από τον κ. Νίκο Λαμπρούκο
Pastry Chef, Διευθυντής του Τεχνικού τμήματος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ
H συνταγή είναι από τον κ. Νίκο Λαμπρούκο
Pastry Chef, Διευθυντής του Τεχνικού τμήματος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ
H συνταγή είναι από τον Χρήστο Καρουζάκη – Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού Γαλακτοκομική ΑΕΒΕ
Αυτό το παγωτό συνδυάζει την κομψότητα του mascarpone με την ένταση της τρούφας και τη φρεσκάδα των κόκκινων φρούτων. Ιδανικό για αρτοποιούς – ζαχαροπλάστες που θέλουν να προσφέρουν κάτι μοναδικό και εκλεπτυσμένο στο μενού τους!
Το ταχίνι είναι μια τροφή με εξαίρετα χαρακτηριστικά. Τα πολλαπλά οφέλη του και η ιδιαίτερη, πλούσια γεύση του, το τοποθετούν στο κέντρο πολλών συνταγών ζαχαροπλαστικής αλλά και μαγειρικής.
Αυτή η τόσο χαρακτηριστική γεύση δε θα έπρεπε να λείπει από τις βιτρίνες παγωτού, ειδικά σε περιόδους νηστείας, οπότε θα είναι και μια πρώτης τάξης ευκαιρία να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των πελατών μας με μια ξεχωριστή και υγιεινή πρόταση.
Το ταχίνι για να παραμείνει νηστίσιμο όταν θα γίνει παγωτό, θα πρέπει να γίνει σε βάση νερού. Άρα, μιλάμε αποκλειστικά και μόνον για ΤΑΧΙΝΙ ΣΟΡΜΠΕ. Αυτό δε μας εμποδίζει στην συνέχεια να προσαρμόσουμε τη συνταγή σε βάση γάλακτος και να κρατήσουμε στη βιτρίνα μας τη γεύση αυτή και μάλιστα, σε περισσότερες παραλλαγές που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των πελατών αμείωτο (οι αναλογίες δίνονται στο τέλος του άρθρου). Καλό είναι όμως να κρατάμε στο μυαλό μας το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα στρέφονται σε πιο ελαφριά προϊόντα που, αν μην τι άλλο, δεν θα περιέχουν πρόσθετα λιπαρά γάλακτος.
Για την παρασκευή του ΣΟΡΜΠΕ ΤΑΧΙΝΙΟΥ θα χρησιμοποιήσουμε μια βάση φρούτου 50 ή 100 γραμμαρίων. Να θυμίσουμε εδώ ότι μια βάση 50 γραμμαρίων συμμετέχει 3,5% στη διαμόρφωση της συνταγής, άρα το σύνολο της βάσης φρούτου που θα περιέχεται σε ένα κιλό σορμπέ θα είναι 35 γραμμάρια. Αντιστοίχως, η βάση 100 γραμμαρίων συμμετέχει 7% και το σύνολο της βάσης που θα περιέχεται σε ένα κιλό σορμπέ θα είναι 70 γραμμάρια.
Οι υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση τη μέση περιεκτικότητα των ταχινιών της αγοράς σε συνολικά στερεά και σάκχαρα που είναι: 97% ΟΛΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ και 21% ΣΑΚΧΑΡΑ.
Το παρφέ είναι ένα παγωτό που αρέσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού καθώς συνδυάζει τη δροσιά και την απαλή υφή του παγωτού με την αγαπημένη γεύση των ξηρών καρπών και των φρούτων. Δείτε εδώ τη συνταγή για το πιο επιτυχημένο παγωτό παρφέ!
Μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό κρέμα με ένα παραδοσιακό γευστικά συνδυασμό. Το γλυκό τριαντάφυλλο δένει απόλυτα και απογειώνει τη γεύση του χαρίζοντας νότες φρέσκου και σπιτικού.
Η πιο κλασσική και συνηθισμένη γεύση πάγωτου, η γεύση βανίλια αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους.
Το παγωτό καϊμάκι είναι η παραδοσιακή γευστική πρόταση που γοητεύει με τη γλυκιά απολαυστική του γεύση και χαρίζει όλες τις εποχές δροσιστική ευχαρίστηση!
Αγαπητοί επαγγελματίες,
Καθώς μπαίνουμε στην πιο δημιουργική περίοδο του χρόνου, ο φούρνος και το εργαστήριο γίνονται ξανά χώροι όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ανάγκη για καθαρά υλικά, ισορροπημένες γεύσεις και νέες τεχνικές. Οι γιορτινές δημιουργίες δεν ζητούν μόνο κάτι το διαφορετικό, αλλά εκείνη τη στιγμή που μια γεύση μπορεί να ξυπνήσει μνήμη και συναίσθημα!
Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε αυτή τη λεπτή ισορροπία που κάνει τη δουλειά σας μοναδική.
Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!