Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο με τα 2/3 του νερού. Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου και στη γρήγορα ταχύτητα για περίπου 7 λεπτά, προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό.
2
Πιθανόν, να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο νερό, εξαρτάται από την υγρασία των αλεύρων. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ένα ζυμάρι μέτρια μαλακό.
3
Τεμαχίζουμε σε κομμάτια του κιλού και φορμάρουμε είτε σε στρογγυλές φόρμες είτε σε στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 20 εκατοστών ή ανάλογες στενόμακρες φόρμες.
4
Αφήνουμε να φουσκώσει εκτός στόφας, σκεπασμένο για να μη στεγνώσει και φουρνίζουμε αφού έχει διπλασιάσει τον όγκο του.
5
Θέλουμε πολύ δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε για άλλα 45 λεπτά.
6
Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να βάλουμε ατμό στον φούρνο.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
600gαλεύρι κρίθινο ολικής άλεσης πετρόμυλου
400gαλεύρι βρώμης ολικής άλεσης
500gαλεύρι ολικής άλεσης μαλακό σταρένιο
500gαλεύρι ολικής άλεσης σκληρό σταρένιο
300gαλεύρι από χαρούπι 100%
1000gαλεύρι τύπου 70 δυνατό
45gαλάτι
600gζυμάρι (προζύμι) χωριάτικο
30gμαγιά νωπή
100gελαιόλαδο
2000gνερό
Directions
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο με τα 2/3 του νερού. Ζυμώνουμε στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου και στη γρήγορα ταχύτητα για περίπου 7 λεπτά, προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό.
2
Πιθανόν, να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο νερό, εξαρτάται από την υγρασία των αλεύρων. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ένα ζυμάρι μέτρια μαλακό.
3
Τεμαχίζουμε σε κομμάτια του κιλού και φορμάρουμε είτε σε στρογγυλές φόρμες είτε σε στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 20 εκατοστών ή ανάλογες στενόμακρες φόρμες.
4
Αφήνουμε να φουσκώσει εκτός στόφας, σκεπασμένο για να μη στεγνώσει και φουρνίζουμε αφού έχει διπλασιάσει τον όγκο του.
5
Θέλουμε πολύ δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε για άλλα 45 λεπτά.
6
Να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να βάλουμε ατμό στον φούρνο.
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.