ΥΛΙΚΑ
1000 g αλεύρι δυνατό
500 g νερό
30 g μαγιά
20 g αλάτι
50 g βούτυρο 82%
350 g σύκα ξερά
180 g σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, τα σύκα και τη σοκολάτα, για 10’ στην πρώτη ταχύτητα.
2
Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για ακόμα 5’ στη δεύτερη ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε τα σύκα με τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
3
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, τη χωρίζουμε σε τεμάχια 80 γρ. και πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα. Αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 200οC για 15’.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000 g αλεύρι δυνατό
500 g νερό
30 g μαγιά
20 g αλάτι
50 g βούτυρο 82%
350 g σύκα ξερά
180 g σταγόνες σοκολάτας