Κορμός Χριστουγεννιάτικος με βανίλια και σοκολάταBy Μιχάλης ΠάνοςΟ χριστουγεννιάτικος κορμός με βανίλια και σοκολάτα είναι ένα κλασσικό εορταστικό γλυκό που αγαπούν ιδιαίτερα μικροί και μεγάλοι. Εδώ σας παρουσιάζουμε όλα τα στάδια παρασκευής του με τις βασικές συνταγές για το παντεσπάνι, την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη σαντιγύ και το τελικό στήσιμο του κορμού.
Τούρτα αμυγδάλου με κρέμα πατισερί και λευκό παντεσπάνιBy Μιχάλης ΠάνοςΗ τούρτα αμυγδάλου αποτελεί μία σταθερή αξία για τη ζαχαροπλαστική. Είναι ένα κλασσικό γλυκό που αρέσει σε όλους και στη διαδικασία παρασκευής του περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά στις συνταγές που ακολουθούν.
Συνταγή για τσουρέκι γεμιστόBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΚλασικό, ιστορικά παραδοσιακό, διαχρονικής αξίας, βάση για νέα προϊόντα. Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αποτελούν μικρό μέρος για την περιγραφή ενός από τα βασικότερα παρασκευάσματα του αρτοζαχαροπλαστείου μας.
ΚαρυδόπιταBy Fresh Bakery TeamΟι λαχταριστές εφαρμογές του Karidi Primo είναι αγαπητές σε όλους χάρη στην πλούσια γεύση του καρυδιού και αποτελούν ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας!
ΚανταΐφιBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΈνα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα είναι το κανταΐφι, το οποίο το συναντάμε έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του τη μορφή του βασικού υλικού παραγωγής του, που είναι το φύλλο. Η μορφολογία του είναι πολύ χαρακτηριστική και ιδιαίτερη, γεγονός που κάνει και το παραγόμενο προϊόν πολύ ιδιαίτερο.
ΣοκολατόπιταBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΓευστικό και απολαυστικό γλυκό που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς.
1 8 9 10
Γλυκά
Τούρτα αλμυρή καραμέλα

Τούρτα αλμυρή καραμέλα

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Κόστιουτσουκ, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία με αυθεντική καραμέλα γάλακτος Pastelero Dulce de Leche της Mardel. Εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει για το αστραφτερό χρυσαφένιο χρώμα, την πλούσια λαχταριστή γεύση και το υπέροχο άρωμα καραμέλας.

Strawberry Love

Strawberry Love

Η συνταγή είναι από τον Nicolas Boussin, Meilleur Ouvrier de France 2000 & Executive Pastry Chef at “La Maison de l’Excellence Savencia®” από την Elle & Vire Professionnel

O Nicolas Boussin ήταν προσκεκλημένος της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ,
σε επίδειξη ζαχαροπλαστικής στο Athens Center of Gastronomy.

Καλιτσούνια κρητικά

Καλιτσούνια κρητικά

Τα Καλιτσούνια ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α2 της Σχολής “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση της κας Καλτσά Καλομοίρας, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και του κου Βουρλάκου Ευάγγελου, Τεχνολόγου Τροφίμων.

Τα “Καλιτσούνια” ή “Καλτσούνια” ή “Λυχναράκια” είναι πιτάκια με τυρί ή βότανα που συνδέονται κυρίως με την Κρήτη. Ιδιαίτερη λιχουδιά που σερβίρεται με μικρές παραλλαγές γεμίσματος και σερβιρίσματος σε ολόκληρο το νησί. Αν και πασχαλινό γλυκό είναι τόσο αγαπητό που οι ντόπιοι τα φτιάχνουν όλο το χρόνο όσο υπάρχει φρέσκια μυζήθρα, δηλαδή ανθότυρος. Εκτός της Κρήτης θα τα συναντήσουμε σε πολλά μέρη του Αιγαίου με διαφορετικές ονομασίες αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα φρέσκα τυριά των νησιών. Έτσι λοιπόν στη Σαντορίνη τα λένε “μελιτίνια” με το χαρακτηριστικό δαντελωτό περίτεχνο σχήμα τους, στη Μύκονο “τσιμπιτά”, αστεράκια με φρέσκο μυκονιάτικο τυρί, στη Φολέγανδρο “Μανουρόπιτα” με μανούρα και μυζήθρα Φολεγάνδρου φτιαγμένη σε χωριάτικο φύλλο αλλά και ευωδιαστά “μελιτερά” με συμιγδάλι στην Ανάφη.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

145. Νοέμβριος – Δεκέμβριος

 

Αγαπητοί επαγγελματίες,
Καθώς μπαίνουμε στην πιο δημιουργική περίοδο του χρόνου, ο φούρνος και το εργαστήριο γίνονται ξανά χώροι όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ανάγκη για καθαρά υλικά, ισορροπημένες γεύσεις και νέες τεχνικές. Οι γιορτινές δημιουργίες δεν ζητούν μόνο κάτι το διαφορετικό, αλλά εκείνη τη στιγμή που μια γεύση μπορεί να ξυπνήσει μνήμη και συναίσθημα!
Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε αυτή τη λεπτή ισορροπία που κάνει τη δουλειά σας μοναδική.
Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.