Τάρτα φρούτου
Τάρτα φρούτου
Μάφιν από σιμιγδάλι
aπό τον Ιωάννη Γκανά, τεχνικό FOODSTUFF
aπό την ομάδα της KENFOOD
από τον Γιώργο Κόστιουτσουκ, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Ζαχ/κης & Παγωτού της ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ
Η συνταγή αυτή είναι του chef Αθανάσιου Κοφίτσα. Η Σχολή ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Γαλατσίου θα ήθελε με την ευκαιρία της δημοσίευσης αυτής να τον μνημονεύσει και να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στη «σχολή της καρδιάς του».
Δοκιμάζοντας αυτό το υπέροχο ψωμί, σίγουρα θα σταθούμε στο εξαιρετικό του άρωμα με μια απαλή και ευχάριστη γεύση προζυμιού. Κατάλληλο για μαζική αλλά και βασική παραγωγή στο αρτοποιείο μας. Μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό χωριάτικο ψωμί και να δώσει άνοδο στις πωλήσεις μας με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σαν βάση έχουμε ένα αλεύρι τύπου Μ κίτρινο. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε προζύμη από βασιλικό. Η παραγωγή είναι εύκολη και απροβλημάτιστη και η διατηρησιμότητά του φτάνει τις 3 ημέρες.
Υπάρχουν πολλά είδη σιροπιαστών γλυκισμάτων που φτιάχνουμε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με τις συνήθειες του κάθε τόπου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Η γιαουρτόπιτα ή γιαουρτογλυκό, αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο γλύκισμα ιδιαίτερης γεύσης και απαλότητας.
Μία από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις είναι, κάποιο αυγουστιάτικο πρωινό, να κατηφορίζω τον κεντρικό, πλακόστρωτο πεζόδρομο στη Χώρα της Άνδρου. Θυμάμαι τότε να ανασαίνω – μπερδεμένο με το μελτεμάκι- το λυγωτικό άρωμα φρεσκοψημένης χειροποίητης τυρόπιτας από τον τοπικό φούρνο, τον οποίο, εννοείται ότι επισκεπτόμασταν για τις καθημερινές μας προμήθειες