Η συνταγή είναι από τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Pastry Chef, Συνεργάτης TROFINGRED
Η συνταγή είναι από τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Pastry Chef, Συνεργάτης TROFINGRED
H συνταγή είναι από τον κ. Νικόλαο Α. Αλεβιζόπουλο, Pastry Chef, SEFCO ZEELANDIA
Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!
Τσουρέκι με χαρούπι
Πασχαλινές συνταγές από τη Μύλοι Λούλη!
Πασχαλινά κουλουράκια με χαρούπι
Πρόκειται για λαχταριστά, μικρά μπισκότα, αφράτα, με υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και ελαφρώς ψιχουλιαστή υφή, που οφείλεται στο σιμιγδάλι που προστίθεται στη συνταγή, σιροπιαστά, με ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών και στολισμένα με ολόκληρο λευκό αμύγδαλο, που δένει μοναδικά με τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνουν στο στόμα, η απολαυστική τους γεύση αιχμαλωτίζει τον ουρανίσκο και είναι αδύνατον να δοκιμάσεις μόνο ένα!
δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου
Τα Πολίτικα “σεκερ παρέ” ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Τσουκαλά Απόστολου, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Ευσταθίας Λύρα, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Η συνταγή ειναι από τον Μάρκο Κωνσταντινίδη, Pastry Chef
Αγαπητοί επαγγελματίες,
Καθώς μπαίνουμε στην πιο δημιουργική περίοδο του χρόνου, ο φούρνος και το εργαστήριο γίνονται ξανά χώροι όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ανάγκη για καθαρά υλικά, ισορροπημένες γεύσεις και νέες τεχνικές. Οι γιορτινές δημιουργίες δεν ζητούν μόνο κάτι το διαφορετικό, αλλά εκείνη τη στιγμή που μια γεύση μπορεί να ξυπνήσει μνήμη και συναίσθημα!
Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε αυτή τη λεπτή ισορροπία που κάνει τη δουλειά σας μοναδική.
Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!