Η συνταγή είναι από την κ. Αστέρω Στρατάκη, Astérisque
Η συνταγή είναι από την κ. Αστέρω Στρατάκη, Astérisque
Η συνταγή είναι από τον κ. Aλέξανδρο Ρίζο, αρτοποιό
Η συνταγή είναι από τον αρτοποιό Γρηγόρη Ρεμούνδο
Χωριάτικο ψωμί με τεφ
Η συνταγή είναι από την Ελισάβετ Κουλούρη, Αρτοποιός
από τον κ. ΝΙΚΟ ΜΑΖΗ, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Λακωνίας
Το παραδοσιακό ψωμί «σμιγάδι» παράγεται στη Μάνη εδώ και πολλούς αιώνες και αποτελείται από μισή ποσότητα σιτάρι και μισή ποσότητα κριθάρι, γιατί ο τόπος παρήγαγε κριθάρι και όχι σιτάρι.
Ciabatta
Ψωμί με αλεύρι Καμούτ
Μία από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις είναι, κάποιο αυγουστιάτικο πρωινό, να κατηφορίζω τον κεντρικό, πλακόστρωτο πεζόδρομο στη Χώρα της Άνδρου. Θυμάμαι τότε να ανασαίνω – μπερδεμένο με το μελτεμάκι- το λυγωτικό άρωμα φρεσκοψημένης χειροποίητης τυρόπιτας από τον τοπικό φούρνο, τον οποίο, εννοείται ότι επισκεπτόμασταν για τις καθημερινές μας προμήθειες