fbpx

Συνταγές για Παγωτό

Κρίθινο παξιμάδιBy Διαμαντής ΠαπαπαναγήςΤο κριθάρι ή κριθή, του οποίου η λατινική ονομασία είναι Hordeum Vulgare, ανήκει στην οικογένεια των αγρωστιδών. Είναι σιτηρό που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, κυρίως για την παραγωγή μπύρας, για ζωοτροφές και λιγότερο για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων. Καλλιεργείται σε ψυχρά εδάφη ενώ το συναντάμε σε υψόμετρα ακόμα και 4.000 μέτρων στα Ιμαλάια. Το κριθάρι, σε παγκόσμια κλίμακα, κατέχει την τέταρτη θέση των δημητριακών καρπών, μετά το σιτάρι, το ρύζι και το καλαμπόκι. Οι βασικότερες χώρες παραγωγής κριθαριού σήμερα είναι η Ρωσία, η Αυστραλία, η Ουκρανία και η Γαλλία.
Προζυμένιο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόλι και καρότοBy Μιχάλης ΝανόπουλοςΥπάρχουν διάφορα είδη ψωμιού, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν κάθε γεύμα. Το προζυμένο καρβελάκι με ολόκληρο καλαμπόκι και καρότο είναι μια επιλογή που θα ισορροπήσει εξαιρετικά με τις σούπες, τα πιάτα λαχανικών και πολλά άλλα.
Προζύμι βασιλικούBy Νίκος ΖαχαράκηςΤην πρώτη μορφή άρτου τη συναντάμε 3.000 χρόνια πριν, στην περιοχή της Μεσοποταμίας. Αρχαίοι Αιγύπτιοι απεικονίζονται σε διάφορες φάσεις μιας πρωτόγονης αρτοποίησης. Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν τεράστια βήματα προόδου, περνώντας από τους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους στους σημερινούς πολυτελείς. Εάν εστιάσουμε στο σήμερα θα παρατηρήσουμε ότι κυριαρχεί η λέξη «προζύμι» και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μέσα από το περιοδικό ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΒΑΖ, θα σας παρουσιάσω ένα προζύμι από βασιλικό. Τόσο η συνταγή του όσο και ο τρόπος παρασκευής του είναι αποτέλεσμα ερευνών πολλών ετών.
Σιμιγδαλένιο ψωμί με κρασίBy Οδυσσέας ΙστορικόςΈνα εύγευστο ψωμί από την καρδιά του Αιγαίου, γεμάτο άρωμα και γεύση που ξαφνιάζουν. Η τραγανή του κόρα, η ψίχα με τη μαστιχωτή υφή και η μεστή του γεύση αναδεικνύονται από τα υψηλής αξίας συστατικά του αλλά και από την πολύωρη διαδικασία παραγωγής. Ο συνολικός χρόνος παραγωγής αυτού του ψωμιού είναι περίπου 5 ώρες. Η συνταγή που ακολουθεί αφορά στη συνολική ποσότητα 50 κιλών αλεύρου. Ξεκινάμε με την παρασκευή του προζυμιού.
Βασιλόπιτα τσουρέκι με πολίτικο άρωμαBy Fresh Bakery TeamΒασιλόπιτα τύπου τσουρεκιού, με πολίτικο άρωμα από τη ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οι βιτρίνες σας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις πιο λαχταριστές και εντυπωσιακές δημιουργίες! Εμείς βάζουμε την ποιότητα… εσείς βάζετε την τέχνη!
Βασιλόπιτα με Family CakeBy Fresh Bakery TeamΗ Kenfood υποδέχεται το νέο έτος με τις πιο νόστιμες, αφράτες και αρωματικές βασιλόπιτες, με το μείγμα Family Cake!
Βασιλόπιτα τζίντζερBy Fresh Bakery TeamΗ εταιρεία FAMA Food service βρίσκεται πάντα δίπλα στους επαγγελματίες προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Αυτές τις γιορτές εμπλουτίστε τους πάγκους σας με αξιόπιστα και καινοτόμα προϊόντα, που σας εξασφαλίζει η εταιρεία FAMA Food Service, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις πωλήσεις σας. Πρωτότυπες συνταγές για βασιλόπιτες που θα κάνουν την επιχείρησή σας το "talk of the town", χαρίζοντάς σας νέα δυναμική για το 2020. Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο Έτος.
1 15 16 17 18 19 28

Ανέβηκαν πρόσφατα:

Ουζοκούλουρα Αιγαίου

Ουζοκούλουρα Αιγαίου

Η συνταγή είναι από τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Αντιπρόεδρο Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Τα ουζοκούλουρα εμφανίστηκαν στην περιοχή του Αιγίου το 1958 και η συνταγή επεκτάθηκε έκτοτε σε αρκετά σημεία της Αχαΐας.

Ροξάκια

Ροξάκια

δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου

Τα γευστικά ροξάκια, ανήκουν στα πολίτικα, σιροπιαστά γλυκά, που ξεχωρίζουν και είναι από τα πιο δημοφιλή ανατολίτικα γλυκά. Γλυκά της καθ’ημάς Ανατολής είναι τα πολίτικα γλυκά που οι συνταγές τους διασώθηκαν διά μέσου της προφορικής παράδοσης από μητέρα σε θυγατέρα και που η γεύση τους συνδέεται με βιώματα, συναισθήματα και κάθε συνταγή κουβαλά την δική της ιστορία. Τα περίφημα πολίτικα σιροπιαστά γλυκίσματα αποτελούσαν μια ξεχωριστή κατηγορία σπιτικών κερασμάτων και πρόκειται για μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στη βυζαντινή εποχή. Ήταν τα γιορτινά κεράσματα του πολίτικου σπιτιού, τα λεγόμενα “τραταμέντα”. Σ’αυτά συγκαταλέγονται και τα “ροξ” που κατά μία εκδοχή πήραν το όνομά τους από την αγγλική λέξη “rocks”, μάλλον λόγω του σχήματός τους.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

137. Ιούλιος – Αύγουστος

Στο τεύχος 137 του Αρτοποιού, το ρεπορτάζ δίνει έμφαση στην εκπαίδευση, θέμα που θα δείτε ότι επεκτείναμε και στο τεύχος του Fresh Pastry, καθώς είναι αντίστοιχα επίκαιρο και για τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής. Έτσι, φυλλομετρώντας θα ανακαλύψετε ένα index σχολών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής προς διευκόλυνσή σας για έρευνα αγοράς.  Επίσης, στο τεύχος πρωταγωνιστούν  εκπαιδευτικά άρθρα, άκρως ενδιαφέροντα για επαγγελματίες, καθώς η εκπαίδευση δεν έχει πλέον μονοδιάστατο χαρακτήρα, αλλά τείνει να είναι συνεχής και να ακολουθεί πάντα τις τάσεις της αγοράς.

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.