Ποντιακή ΣουσαμόπιταBy Fresh Bakery TeamΤην Ποντιακή Σουσαμόπιτα, ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Κωνσταντίνου Κοφίτσα, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Κωνσταντίνας Θανοπούλου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Cookies μαύρης ζάχαρης & φουντουκιούBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΥγιεινά, θρεπτικά, αφράτα και γευστικά μπιστότα. Τα cookies είναι ό,τι καλύτερο για να συνοδέψουν έναν καφέ ή ένα κρύο ρόφημα σοκολάτας!
Λευκαδίτικο προζυμένιο ψωμίBy Οδυσσέας ΙστορικόςΜε πλοηγό την καλύτερη γεύση αλλά και την ευκολία παραγωγής θα σας παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερο ψωμί από τη Λευκάδα που αναδεικνύει αναμνήσεις από παλιές και χαμένες αυθεντικές γεύσεις. Το άρωμά του είναι έντονο ακόμα και όταν κρυώσει. Η διατηρησιμότητά του ξεπερνά τις τρεις μέρες με ακέραια τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Το σκεπτικό της παραγωγής αυτού του ψωμιού είναι τα ποικίλα άλευρα που χρησιμοποιούμε προκειμένου να επιτύχουμε την καλή γεύση και την ισορροπία της συνταγής σε σχέση με το προζύμι. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, παίρνουμε πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας αλεύρι μαλακό, αλεύρι σκληρό κίτρινο, αλεύρι από ψιλοκοσκινισμένη σίκαλη αλλά και αλεύρι καλαμποκιού σε μικρές αναλογίες.
Ραβανί ΒέροιαςBy Fresh Bakery TeamΤο ραβανί ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β3 της Σχολής Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής» υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Τσουκαλά Απόστολου, Τεχνικού Ζαχαροπλαστικής και της κας Λύρα Ευσταθίας, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Cheesecake Light με άρωμα ΕλλάδαςBy Μιχάλης ΠάνοςTo Cheesecake είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η συνταγή του έχει τις ρίζες της στη Νέα Υόρκη, έρευνες έχουν δείξει ότι η ιστορία του φτάνει πολύ πιο πίσω, μέχρι την αρχαία Ελλάδα! Εδώ σας παρουσιάζουμε μία πιο ελαφριά εκδοχή του, με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Νησιώτικο σιμιγδαλένιο ψωμί με πετιμέζιBy Οδυσσέας ΙστορικόςΈνα εύγευστο ψωμί από την καρδιά του Αιγαίου, γεμάτο άρωμα και γεύση που ξαφνιάζουν. Η τραγανή του κόρα, η ψίχα με τη μαστιχωτή υφή και η μεστή του γεύση αναδεικνύονται από τα υψηλής αξίας συστατικά του αλλά και από την πολύωρη διαδικασία παραγωγής. Ο συνολικός χρόνος παραγωγής αυτού του ψωμιού είναι περίπου 6 ώρες. Η συνταγή που ακολουθεί αφορά τη συνολική ποσότητα 50 κιλών αλεύρου. Ξεκινάμε με την παραγωγή του προζυμιού.
Ηπειρώτικη “Κασόπιτα” ΠωγωνίουBy Fresh Bakery TeamΤην Ηπειρώτικη “κασόπιτα” ετοίμασαν ο π. Φιλάρετος Χριστιάς, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής & ο Καρτέρης Νικόλαος, Τεχνολόγος Τροφίμων, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματος “Εργαστήριο Συναφών προϊόντων Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”.
1 15 16 17 18 19 30

Ανέβηκαν πρόσφατα:

Κορμός Χριστουγέννων

Κορμός Χριστουγέννων

Τον κορμό Χριστουγέννων ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α3 Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου, στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Κριτσαντώνη Αλέξανδρου, Τεχνικού Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και του κ. Τσεμπέρη Αντωνίου, Τεχνολόγου Τροφίμων.

Εβρίτικη Μηλίνα

Εβρίτικη Μηλίνα

Η Μηλίνα είναι μια ξεχωριστή τυρόπιτα από την Αλεξανδρούπολη του Έβρου. Μια πανάρχαια συνταγή που αποτελείται από χωριάτικα φύλλα και γέμιση από αυγά, τυρί φέτα και σπασμένους μαλακωμένους γιουφκάδες. Πρόκειται για ποντιακό λεπτό φύλλο, ή πέτουρα ένα επίσης είδος ποντιακού και μικρασιατικού ζυμαρικού που μοιάζει με φαρδιά χυλοπίτα. Τα ζυμαρικά πρέπει να μαλακώσουν, οπότε δεν τα βράζουμε αλλά τα μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Η πίτα ψηνόταν σε ανθρακιά, σε σωρό δηλαδή από αναμμένα κάρβουνα, σε ρηχό χάλκινο ταψί και τη γυρνούσαν πάνω σε χάλκινο καπάκι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά κάτι που απαιτούσε κάποια ιδιαίτερη τεχνική.

Δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου

Τη Μηλίνα ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α1 Αρτοποίας-Ζαχαροπλαστικής, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση της κας Καλτσά Καλομοίρας, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και του κου Βουρλάκου Ευάγγελου, Τεχνολόγου Τροφίμων.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

145. Νοέμβριος – Δεκέμβριος

 

Αγαπητοί επαγγελματίες,
Καθώς μπαίνουμε στην πιο δημιουργική περίοδο του χρόνου, ο φούρνος και το εργαστήριο γίνονται ξανά χώροι όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ανάγκη για καθαρά υλικά, ισορροπημένες γεύσεις και νέες τεχνικές. Οι γιορτινές δημιουργίες δεν ζητούν μόνο κάτι το διαφορετικό, αλλά εκείνη τη στιγμή που μια γεύση μπορεί να ξυπνήσει μνήμη και συναίσθημα!
Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε αυτή τη λεπτή ισορροπία που κάνει τη δουλειά σας μοναδική.
Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.