Η συνταγή είναι από τον Pastry Chef, Αλέξανδρο Παυλώβ
Η συνταγή είναι από τον Pastry Chef, Αλέξανδρο Παυλώβ
Η συνταγή είναι από τον κ. Aλέξανδρο Ρίζο, αρτοποιό
Λαγάνα Πολίτικη (παραδοσιακού τύπου)
H συνταγή είναι από τον Παντελή Πλατή, Pastry Chef Ledra Foods
Εναλλακτικές λαγάνες
Η συνταγή είναι από την ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ
Η συνταγη είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef
δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Γαλατσίου
Τη σπανακόπιτα ετοίμασαν οι μαθητές της Α’ τάξης Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κου Κριτσαντώνη Αλέξανδρου Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και κας Αρωνιάδας Αρετής Τεχνολόγου Τροφίμων.
Η εξαιρετική ποιότητα των αλεύρων και η ποικιλία χορταρικών συμβάλλουν στο εξαιρετικά νόστιμο τελικό αποτέλεσμα. Απογειώνει τη γεύση της η αρωματική της γέμιση και η τραγανή υφή του φύλλου που ραντίζεται με καλό ελαιόλαδο στη σωστή δόση. Στην Ελλάδα, οι πίτες έχουν κυρίαρχη θέση στο ελληνικό τραπέζι και οι συνταγές μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η πιο οικεία πίτα είναι η πασίγνωστη σπανακόπιτα. Την ανώτερη γευστική της διάσταση εξασφαλίζει η σπιτική παρασκευή, που ακόμη και στη σύγχρονη εποχή με τους γοργούς ρυθμούς, επιβιώνει, χάρη στις γιαγιάδες, μαμάδες, θείες που η αγάπη τους στην παράδοση και η μαεστρία τους στο «άνοιγμα» φύλλου είναι μοναδική. Κι όπως συμβαίνει με όλες τις σπιτικές συνταγές, κάθε οικογένεια και τόπος έχουν τις δικές τους παραλλαγές.