fbpx

Συνταγές για παγωτό

Πικάντικο κρητικό τυροκούλουροBy Οδυσσέας ΙστορικόςΣε ένα παραδοσιακό αρτοποιείο της Κρήτης βρήκαμε αυτό το πολύ νόστιμο τυροκούλουρο. Αποτελεί ένα μίγμα από τρία τυριά για επικάλυψη, μια ζύμη πραγματική μαγεία που λιώνει στο στόμα και ένα ακόμα κρυμμένο τυρί μέσα στη ζύμη. Ο σχεδιασμός του προϊόντος Απευθυνόμαστε στους λάτρεις του τυριού, σε πελάτες που βαρέθηκαν την κλασική τυρόπιτα και θα ήταν θετικοί στο να δοκιμάσουν πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι άλλο πέρα από τη σφολιάτα. Το κρητικό τυροκούλουρο είναι ένα προϊόν καθημερινό, που θα αποκτήσει και θα κατακτήσει τους πελάτες σας, ανεβάζοντας τον τζίρο του καταστήματός μας. Σε μια προσπάθεια που κάναμε για την κατεψυγμένη μορφή του τυροκούλουρου, δεν κατέστη δυνατή η ίδια εμφάνιση και πιο πολύ η ίδια γεύση. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφύγουμε μια τέτοια επιλογή. Το προϊόν αυτό θα πρέπει λοιπόν να το προσφέρουμε φρέσκο στους πελάτες μας, οργανώνοντας σε καθημερινή βάση την παραγωγή του. Επιλέγουμε την κλασική διάσταση του κουλουριού Θεσσαλονίκης αλλά και το ίδιο βάρος στη ζύμη.
Σαλάτα με γαρίδες και πορτοκάλιBy Γεωργία ΠαπαλουκάΜια γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μια δροσερή σαλάτα για όλες τις εποχές. Ελαφρύ και εύκολο γεύμα με το πορτοκάλι να απογειώνει τη γεύση σας.
Ψωμί του τόστ με τόνο και καλαμπόκιBy Γεωργία ΠαπαλουκάΜία εύκολη και γρήγορη πρόταση κρύου σάντουιτς μπορεί να καλύψει άψογα και γευστικά την ανάγκη μας για ένα γρήγορο φαγητό όταν είμαστε εκτός σπιτιού.
Σαλάτα με ρόκα & σοκολάταBy Γεωργία ΠαπαλουκάΜια μοναδική σε γεύση και άρωμα σαλάτα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Αλμυρό και γλυκό ισορροπούν εξαίσια σε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.
Ψωμί βρώμης σε φόρμαBy Μανόλης ΑρκουλήςΨωμί σε φόρμα με σίκαλη ολική άλεσης και βρώμη, που μειώνει τις ποσότητες “κακής” χοληστερίνης στο αίμα. Μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το καθημερινό σας ψωμί.
Ψωμί με ψιλό σιμιγδάλιBy Θεοφάνης ΓεωργόπουλοςΜια ιδιαίτερη προσέγγιση για ένα ψωμί από το χωριό. Δημιουργήστε το μείγμα με ψιλό σιμιγδάλι και απολαύστε την εξαιρετική του γεύση.
1 23 24 25

Ανέβηκαν πρόσφατα:

Πολίτικο τσουρέκι

Πολίτικο τσουρέκι

Παρασκεύασμα μικρού βάρους και μεγάλου όγκου, υποκίτρινη ψίχα με μεγάλη κυψέλωση, γλυκιά γεύση με έντονα αρώματα. Παραδοσιακό προϊόν με κόκκινο φλόγωμα, πολύ αφράτο. Χρόνος ζωής στο σακουλάκι: 3-4 ημέρες.
Σε ένα από τα πολλά ταξίδια μου στον ελλαδικό χώρο, πριν αρκετά χρόνια, βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για δουλειές. Εκεί γνώρισα, κάπου κοντά στα κάστρα, τον παππού Λεωνίδα. Φερμένο στη νύφη του Βορρά από την Πόλη. Περήφανος για την καταγωγή του και το υπέροχο τσουρέκι που έφτιαχνε, με συνταγή παλιά, γραμμένη σε κιτρινισμένο χαρτί, που φάνταζε στα μάτια μου σαν πάπυρος, φερμένος και αυτός από την Πόλη. Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισα μετά από πολλά χρόνια να σας την αφιερώσω γιατί πιστεύω ότι η παράδοση και η ιστορία μας, τα χρώματα και οι γεύσεις του τόπου μας, πρέπει να περνούν από γενιά σε γενιά. Για το Πολίτικο τσουρέκι θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά και αρκετή υπομονή.

Προζυμένιο ψωμί από την Παραμυθιά

Προζυμένιο ψωμί από την Παραμυθιά

Συνεχίζουμε την αναδρομή μας στα καλύτερα προζυμένια ψωμιά ανά την Ελλάδα και αυτή τη φορά θα κάνουμε μια στάση στην Παραμυθιά για ένα ιδιαίτερο ψωμί που, στην αυθεντική του μορφή, το είδα ψημένο σε τελαρωτό φούρνο, με πέτρινες πλάκες, σωληνωτό. Αυτός ο φούρνος ψήνει
με παραδοσιακό αργό τρόπο, που σημαίνει ότι ένα καρβέλι του κιλού θα το ψήσει σε 70 λεπτά. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής με πάσες και πανιά, η αργή αρτοποίηση αλλά και η ιδιαίτερη γεύση του ψωμιού αυτού. Είναι ένα ψωμί βαρύ, με άριστη διατηρησιμότητα και ελαφρώς υπόξινη γεύση. Αν και η παραγωγή απαιτεί μόνο ένα αλεύρι Μ κίτρινο, το χρώμα της ψίχας, λόγω της αργής ωρίμανσης αλλά και του προζυμιού, είναι ροδοκόκκινο και η κόρα αρκετά τραγανή.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

132. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος

Το τεύχος 132 έρχεται με πλούσια ύλη και κεντρικό ρεπορτάζ τα σνακ, ένας από τους πλέον συχνούς λόγους επίσκεψης στο φούρνο της γειτονιάς μας! Εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, όλοι όσοι επισκέπτονται καθημερινά το κοντινότερο αρτοποιείο, αναζητούν φρέσκα, χορταστικά σνακ για να συνοδεύσουν τον απαραίτητο πρωινό καφέ! Ευκαιρία για τον αρτοποιό να προσφέρει αυτές τις επιλογές και να ενθουσιάσει το κοινό του!

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.