Focaccia πατάτας με σχοινόπρασο & δεντρολίβανοBy Μιχάλης ΝανόπουλοςΗ Focaccia μας έρχεται από την Ιταλία και θεωρείται ένα από τα νοστιμότερα ψωμιά, είτε μόνο του είτε μπλεγμένο με άλλα υλικά που το αναδεικνύουν και το νοστιμεύουν. Η Focaccia πατάτας με σχοινόπρασο και δεντρολίβανο (ή μπούκοβο και κρεμμύδι) είναι ένα φίνο συνοδευτικό ή/και ορεκτικό πριν από ένα πιάτο ζυμαρικών.
Ψωμί με θαλασσινά λαχανικά (φύκια wakame)By Μιχάλης ΝανόπουλοςΤα θαλασσινά και το ψάρι είναι η αγαπημένη επιλογή του καλοκαιριού. Το ψωμί που τα συνοδεύει πρέπει να στέκεται επάξια δίπλα τους. Ένα τέτοιο ψωμί είναι αυτό με θαλασσινά λαχανικά (φύκια wakame), μια ασυνήθιστη πλην άκρως ενδιαφέρουσα συνταγή.
Προζυμένιο από θυμάριBy Οδυσσέας ΙστορικόςΔοκιμάζοντας αυτό το υπέροχο ψωμί, σίγουρα θα σταθούμε στο εξαιρετικό του άρωμα με μια απαλή και ευχάριστη γεύση προζυμιού. Είναι ένα ψωμί κατάλληλο για μαζική αλλά και βασική παραγωγή στο αρτοποιείο σας. Μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό χωριάτικο ψωμί και να δώσει άνοδο στις πωλήσεις σας με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Ζύμη για πίτσαBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΗ πίτσα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την καταγωγή και την ιστορία της, είναι γεγονός ότι μέσα στο πέρασμα των χρόνων η πίτσα έχει εξελιχθεί πολύ και έχουν δημιουργηθεί πολλές παραλλαγές της, τόσο όσον αφορά τα υλικά που την καλύπτουν όσο και ως προς τη ζύμη της.
Προζυμένιο Καλαμποκόψωμο ΔομοκούBy Οδυσσέας ΙστορικόςΣε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού σας παρουσιάζουμε ένα νέο ψωμί που είδαμε σε αρτοποιείο στο Δομοκό και μας έκανε εντύπωση για την πλούσια γεύση του. Πέρα από την πατροπαράδοτη μπομπότα, γενικότερα τα ψωμιά με βαριά υφή, όπως είναι τα καλαμποκόψωμα, είναι μεν πολύ νόστιμα και ευχάριστα στη γεύση όταν είναι πολύ φρέσκα αλλά με την πάροδο λίγων μόνο ωρών, ξεραίνονται εύκολα και δείχνουν μπαγιάτικα. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη ποσόστωση του καλαμποκιού ειδικά σε συνταγές που συμμετέχει κατά 40 με 50%. Στη συνταγή που σας παρουσιάζουμε προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη διατηρησιμότητα αλλά και τη γεύση, φτιάχνοντας ένα ψωμί ευρείας κατανάλωσης και μεγάλης αποδοχής. Μπορείτε να φτιάξετε άνετα πραγματικό καλαμποκόψωμο με πολύ απλό και εύκολο τρόπο και να εμπλουτίσετε την γκάμα σας με αυτό το λαχταριστό ψωμί.
Χωριάτικο ψωμί με τη μέθοδο της αργής ωρίμανσηςBy Οδυσσέας ΙστορικόςΣε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού, αποφασίσαμε να σας κάνουμε μία διαφορετική πρόταση για χωριάτικο ψωμί με τη μέθοδο της αργής ωρίμανσης που παρουσιάζει πλεονεκτήματα στην παραγωγή αλλά και δίνει πολύ καλή γεύση.
Brioche Ολικής Άλεσης και Brioche ΚαλαμποκιούBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςTo brioche είναι ένας «πλούσιος» αλλά παράλληλα ελαφρύς τύπος ψωμιού με γαλλική προέλευση. Η ζύμη του είναι πιο πλούσια λόγω της προσθήκης αυγών, βουτύρου, αλλά και ζάχαρης. Το brioche σερβίρεται είτε μόνο του, είτε ως βάση ενός επιδόρπιου με πολλές παραλλαγές, με πρόσθετα συστατικά, όπως κομματάκια φρούτων ή σοκολάτας, αλλά και επικαλύψεις, Εδώ σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή για brioche ολικής άλεσης και καλαμποκιού. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρασκευής παραμένει ο ίδιος.
Σαρακατσάνικο Προζυμένιο ΨωμίBy Οδυσσέας ΙστορικόςΈνα ψωμί με άρωμα από τους Σαρακατσάνους, με τη μεστή και πλούσια γεύση, μπορούμε κάλλιστα να το ονομάσουμε σε σχέση με τον τόπο καταγωγής του: Σαρακατσάνικο. Ψημένο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, ακόμα και το χαρμάνι από τα ξύλα έχει τη σημασία του. Ξύλο ελάτης μαζί με πουρνάρι. Σε φούρνο καλά προθερμασμένο δίνει ένα ψωμί με αρωματική και ελαφρώς πικρή κόρα, που συνδυάζεται άψογα με το άρωμα του προζυμιού. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη υγρασία της ψίχας, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορεί να κοπεί αλλά ούτε και να φαγωθεί ζεστό, ακόμα και αν περάσουν λίγες ώρες. Είναι από τα λίγα ψωμιά που μπορείς να καταναλώσεις σε μεγάλη ποσότητα και να ευχαριστηθείς γεύση πραγματικού ψωμιού.
Λαγάνα, η κλασική αξία της Καθαράς ΔευτέραςBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΗ λαγάνα είναι ένα παραδοσιακό αρτοπαρασκεύασμα της Καθαρής Δευτέρας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εθίμων που επικρατούν στον ελλαδικό χώρο. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της σαρακοστιανής νηστείας μέχρι το Άγιο Πάσχα, στέκεται μεταξύ του αποκριάτικου ξεφαντώματος και του εξαγνισμού της ψυχής και του σώματος για να δεχθεί τη Θεία Ανάσταση.
Χριστουγεννιάτικο ΚέικBy Μιχάλης ΠάνοςΣε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Βασιλόπιτα με φρούτα και καρύδιBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΗ βασιλόπιτα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση και οικογένεια. Σύμφωνα με το έθιμο η βασιλόπιτα κόβεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους. Το έθιμο του κοψίματος της βασιλόπιτας είναι από τα λίγα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν μέχρι σήμερα και έχει τις ρίζες του στο λαϊκό έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ στην αρχαιότητα υπήρχε και το έθιμο του εορταστικού άρτου, τον οποίο σε μεγάλες αγροτικές γιορτές οι αρχαίοι Έλληνες πρόσφεραν στους θεούς. Σήμερα οι επιλογές στη συνταγή της βασιλόπιτας είναι πολλές και με αρκετές παραλλαγές. Εμείς σε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή βασιλόπιτα σε μορφή κέικ με φρούτα και καρύδι και σας ευχόμαστε με αυτό τον τρόπο Καλές Γιορτές!
Κωκάκια και ΝεγράκιαBy Μιχάλης ΠάνοςΤα κωκ και τα κωκάκια είναι ένα κλασσικό γλυκό για την ελληνική οικογένεια και αποτελούν την ιδανική επιλογή για κέρασμα σε γιορτές. Οι νέγροι και τα νεγράκια είναι η πιο γνωστή παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού των παιδικών μας χρόνων. Εδώ σας παρουσιάζουμε και τις δύο συνταγές για τα πιο λαχταριστά κωκάκια και νεγράκια που έχετε δοκιμάσει. Καλή επιτυχία!
1 23 24 25 26 27 30

Ανέβηκαν πρόσφατα:

Το αυθεντικό ιταλικό πανετόνε

Το αυθεντικό ιταλικό πανετόνε

Η συνταγή είναι από την Olympic Foods

Με την χαρακτηριστική κυψέλωση, την βελούδινη υφή τής ζύμης που λιώνει στο στόμα, τα πλούσια αρώματα και την διατηρησιμότητα του παραδοσιακού πανετόνε. Με φυσικό προζύμι σε σκόνη, προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα κορυφαίας ποιότητας και με την σφραγίδα της AB MAURI, που γνωρίζει το αυθεντικό πανετόνε καλύτερα απ΄ όλους.

Βασιλόπιτα με Akticake No Added Sugar

Βασιλόπιτα με Akticake No Added Sugar

Μια μοναδική πρόταση για το νέο έτος από την ΑΚΤΙΝΑ για να απολαύσετε βασιλόπιτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με ντελικάτη γεύση βανίλιας και πλούσια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Το Akticake No Added Sugar, τοποίο συνδυάζεται τέλεια με κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και ψηνόμενες μαρμελάδες φρούτων χωρίς ζάχαρη.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

145. Νοέμβριος – Δεκέμβριος

 

Αγαπητοί επαγγελματίες,
Καθώς μπαίνουμε στην πιο δημιουργική περίοδο του χρόνου, ο φούρνος και το εργαστήριο γίνονται ξανά χώροι όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη ανάγκη για καθαρά υλικά, ισορροπημένες γεύσεις και νέες τεχνικές. Οι γιορτινές δημιουργίες δεν ζητούν μόνο κάτι το διαφορετικό, αλλά εκείνη τη στιγμή που μια γεύση μπορεί να ξυπνήσει μνήμη και συναίσθημα!
Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο σε αυτή τη λεπτή ισορροπία που κάνει τη δουλειά σας μοναδική.
Καλή ανάγνωση και καλές γιορτές!

Αγοράστε τα βιβλία μας

Επισκεφτείτε το eshop και αποκτήστε τα βιβλία «Από το στάρι στο ψωμί» με δεκάδες συνταγές που αποτελούν εγγύηση για το τέλειο αποτέλεσμα.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.