Πασχαλινό τσουρέκιBy Διαμαντής ΠαπαπαναγήςΠέρα από τα επιμέρους υλικά και μυρωδικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να φτιάξει τσουρέκι, υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και τρόποι παρασκευής. Επίσης, διατίθενται πλέον στην επαγγελματική αγορά πλήθος μιγμάτων για τη γρήγορη και με λιγότερα ρίσκα αποτυχίας παρασκευή τσουρεκιών. Εδώ παραθέτουμε μια από τις πολλές συνταγές για την παρασκευή τσουρεκιού.
Λαχταριστό πασχαλινό τσουρέκιBy Fresh Bakery TeamΚαι φέτος το Πάσχα, η Μύλοι Λούλη προτείνει το Super Τσουρεκιού, ένα αλεύρι από μαλακό σιτάρι πολυτελείας, ενισχυμένο. Ιδανικό για την παρασκευή παραδοσιακού πολίτικου τσουρεκιού, αφράτου, με χρυσαφένια ψίχα και πλούσιο άρωμα μαστίχας, για να ζυμώσετε με τέχνη και μεράκι!
Κουλούρια ΠασχαλινάBy Μιχάλης ΠάνοςΗ παράδοση θέλει τη Μ. Πέμπτη κάθε ελληνικό σπίτι να ετοιμάζεται για να υποδεχτεί την Ανάσταση. Τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της ημέρας, εκτός από το βάψιμο των αυγών, είναι τα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Εδώ σας παρουσιάζουμε μία παραδοσιακή συνταγή για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
ΠαντεσπάνιBy Διαμαντής ΠαπαπαναγήςΗ ονομασία «παντεσπάνι» προέρχεται από την ιταλική φράση «pan di Spagna» που σημαίνει «το ψωμί της Ισπανίας». Ο μύθος θέλει να πήρε αυτή την ονομασία όταν ένας Γενοβέζος σεφ τον 17ο αιώνα πήγε στην Ισπανία και για να τιμήσει τη χώρα που επισκέφθηκε έφτιαξε το ομώνυμο κέικ. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το συναντάμε με την ονομασία sponge cake όταν περιέχουν ολόκληρο αυγό, ή angel food cake όταν χρησιμοποιούνται μόνο τα ασπράδια και καθόλου λιπαρά.
ΦρουτόψωμοBy Μιχάλης ΝανόπουλοςΨωμακι τύπου μπριος, εμπλουτισμενο με διάφορα κομματακια φρούτων (δαμάσκηνα, σύκα, βερύκοκα, σταφίδες), πλασμένο σε μεταλλική φόρμα, διακοσμημένο μετά την έψηση με άχνη ζάχαρη.
1 5 6 7 8 9 10
Αρτοποιήματα
Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Βασιλόπιτα! Άλλοι την προτιμούν με υφή κέικ και άλλοι σαν τσουρέκι. Άλλοι την απολαμβάνουν σκέτη και άλλοι με σοκολάτα ή αποξηραμένα φρούτα. Όλοι όμως, ψάχνουν την τέλεια βασιλόπιτα, εκείνη που συμβολικά θα φέρει στο νέο έτος την πιο γλυκιά γεύση! Δοκιμάστε το Τσουρέκι Mix και προσφέρετε στους πελάτες σας τις πιο νόστιμες, αφράτες και αρωματικές βασιλόπιτες που προσμένουν να γευτούν!

Κρητικές κριθαροκουλούρες (Ντάκοι)

Κρητικές κριθαροκουλούρες (Ντάκοι)

Τις κρητικές κριθαροκουλούρες ετοίμασαν ο κος Μιχάλης Γιώσης, Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και ο κος Καρτέρης Νίκος, Τεχνολόγος Τροφίμων για της ανάγκες του εργαστηριακού μαθήματος “Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” των δευτεροετών μαθητών του τμήματος Β1.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

141. Μάρτιος – Απρίλιος

Το τεύχος Μαρτίου-Απριλίου 2025 εξετάζει το θέμα της αργής ωρίμανσης από διάφορες οπτικές γωνίες αλλά και ως τεχνική συνολικά.

Φυσικά, δεν πρόκειται για κάτι καινούριο. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η αργή ωρίμανση αποτελεί θεμελιώδη αρχή της αρτοποιίας, από την οποία, με το πέρασμα του χρόνου, υπήρξαν παρεκκλίσεις -άλλοτε προς τη βελτίωσή της, άλλοτε προς διευκόλυνση των τεχνιτών του κλάδου.

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.