Η συνταγή είναι από το κ. Γιάννη Δρόσο, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ν. Καβάλας
Η συνταγή είναι από το κ. Γιάννη Δρόσο, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ν. Καβάλας
Δια χειρός των μαθητών “Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής” της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Το Cheesecake ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β1 της ΕΠΑ.Σ. Γαλατσίου, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής”, με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Ζαχαράκη Νικόλαου, ΤΕ Διατροφής και του κ. Πανταζόπουλου Κωνσταντίνου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
δια χειρός των μαθητών της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Γαλατσίου
Σχεδόν σε όλο το νότιο Αιγαίο αξιοποιούν τα φρέσκα, ανοιξιάτικα τυριά, και όχι μόνο σε αλμυρά παρασκευάσματα, αλλά και στα κεράσματα. Τα τυρένια γλυκά είναι συνδεδεμένα με την άνοιξη και το Πάσχα σχεδόν σε όλες τις Κυκλάδες αλλά και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.
Στη Σίφνο, την οποία αποκαλούν νησί της γαστρονομίας και όχι άδικα, θα δοκιμάσεις γεύσεις όπως τη μελόπιτα που έχει την τιμητική της, μια παραδοσιακή πίτα η οποία τονίζει και αναδεικνύει μοναδικά τη γλύκα του μελιού! Ένα γλυκό που το φτιάχνουν οπωσδήποτε το Πάσχα αλλά θα έχεις την ευκαιρία να το φας οποιαδήποτε στιγμή στο νησί.
Με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, η μελόπιτα είναι εύκολη και γευστική. Η Ανθοτύρα ή ο ανθότυρος είναι το κύριο υλικό του γλυκού και είναι βουτυράτος γιατί την άνοιξη το γάλα των αιγοπροβάτων είναι πλούσιο σε λιπαρά. Το μόνο αρωματικό στη Μελόπιτα Σίφνου είναι η κανέλα, η οποία δεν μπαίνει μέσα στην κρέμα αλλά μόνο από πάνω μόλις το γλυκό βγεί από το φούρνο. Κόβεται σε μικρά, παστελωτά κομμάτια και προσφέρεται σαν λουκούμι. Μικρή μπουκιά, μεγάλη γεύση.
Τη «Μελόπιτα Σίφνου» ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α3 Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος“Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση της κας Καλτσά Καλομοίρας Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και του κου Τσεμπέρη Αντωνίου Τεχνολόγου Τροφίμων.
Η συνταγή είναι από τον κ. Γιώργο Θεοδώρου, Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού ΚΟΝΤΑ ΑΕΒΕ
Η συνταγή είναι από τον κ. Ρουσσάκη Αγγελή
Pastry Chef, Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος FOODSTUFF
Η συνταγή είναι από τον κ. Κωνσταντίνο Σταματίου, Pastry Chef, Συνεργάτης TROFINGRED
H συνταγή είναι από τον κ. Νικόλαο Α. Αλεβιζόπουλο, Pastry Chef, SEFCO ZEELANDIA
Η συνταγή είναι από τον κ. Νίκο Λαμπρούκο, Διευθυντή Innovation & Training Center®
LAOUDIS FOODS
Μία από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις είναι, κάποιο αυγουστιάτικο πρωινό, να κατηφορίζω τον κεντρικό, πλακόστρωτο πεζόδρομο στη Χώρα της Άνδρου. Θυμάμαι τότε να ανασαίνω – μπερδεμένο με το μελτεμάκι- το λυγωτικό άρωμα φρεσκοψημένης χειροποίητης τυρόπιτας από τον τοπικό φούρνο, τον οποίο, εννοείται ότι επισκεπτόμασταν για τις καθημερινές μας προμήθειες