fbpx
Ποντιακή ΣουσαμόπιταBy Fresh Bakery TeamΤην Ποντιακή Σουσαμόπιτα, ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β2 της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Συναφή Προϊόντα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Κωνσταντίνου Κοφίτσα, Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Κωνσταντίνας Θανοπούλου, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Ραβανί ΒέροιαςBy Fresh Bakery TeamΤο ραβανί ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β3 της Σχολής Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής» υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κου Τσουκαλά Απόστολου, Τεχνικού Ζαχαροπλαστικής και της κας Λύρα Ευσταθίας, Τεχνολόγου Τροφίμων.
Cheesecake Light με άρωμα ΕλλάδαςBy Μιχάλης ΠάνοςTo Cheesecake είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο σε όλο τον κόσμο. Ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η συνταγή του έχει τις ρίζες της στη Νέα Υόρκη, έρευνες έχουν δείξει ότι η ιστορία του φτάνει πολύ πιο πίσω, μέχρι την αρχαία Ελλάδα! Εδώ σας παρουσιάζουμε μία πιο ελαφριά εκδοχή του, με πολύ λιγότερες θερμίδες.
Τάρτες με κρέμα ταχίνιBy Μιχάλης ΝανόπουλοςΤο ταχίνι περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας καθώς είνα πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών). Όταν καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν το αμινοξύ λυσίνη, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωϊκή, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους νηστείας.
Βασιλόπιτα τσουρέκι με πολίτικο άρωμαBy Fresh Bakery TeamΒασιλόπιτα τύπου τσουρεκιού, με πολίτικο άρωμα από τη ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ. Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οι βιτρίνες σας είναι έτοιμες να υποδεχτούν τις πιο λαχταριστές και εντυπωσιακές δημιουργίες! Εμείς βάζουμε την ποιότητα… εσείς βάζετε την τέχνη!
Cheese cakeBy Νίκος ΖαχαράκηςΤο CHEESE CAKE που θα σας παρουσιάσω θα το χαρακτήριζα ένα «μεταβατικό γλυκό», που τοποθετείται ανάμεσα στο τέλος του καλοκαιριού και στην έναρξη του χειμώνα. Είναι ένα ξενόφερτο γλυκό, με απαλή, κρεμώδη και ανάλαφρη γεύση, με πινελιές τυριού και επίγευση ενός κόκκινου φρούτου ως επιστέγασμα. Να μην ξεχνάμε βέβαια και τη βάση από μπισκότο.
Tropical passionBy Fresh Bakery Teamαπό τον Σταμάτη Τζίγκα, Pastry Chef / FAMA FOOD SERVICE ΑΕ
1 5 6 7 8 9
Γλυκά
Κρητικά Πατούδα

Κρητικά Πατούδα

Τα Κρητικά Πατούδα ετοίμασαν οι πρωτοετείς μαθητές του τμήματος Α3 Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου, στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος “Συναφή προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής” με την επίβλεψη και καθοδήγηση της κας Καλτσά Καλομοίρας Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και της κας Κλέτσα Ηλιάννας Γεωπόνου Τροφίμων.
Το πατούδο είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της Κρήτης και κυρίως της Ανατολικής Κρήτης. Αχνισμένα πιτάκια, σε σχήμα μισοφέγγαρου, που μοσχοβολάνε ροδόνερο και κρύβουν μια γλυκιά γέμιση από ξηρούς καρπούς, μέλι και γλυκά μπαχαρικά. Στην Ιεράπετρα τα φτιάχνουν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ στη Σητεία προσφέρονται κυρίως του Τιμίου Σταυρού. Γλυκό της νηστείας και των Χριστουγέννων αλλά και της χαράς, της γιορτής, του γάμου και της βάπτισης.
Το τραγανό χειροποίητο λεπτό φύλλο σε αυτά τα γλυκά και η μελωμένη γέμιση κάνουν την διαφορά. Κάθε υλικό της γέμισης έχει και το δικό του συμβολισμό. Αμύγδαλο για τη γονιμότητα, την αφθονία και την ευημερία. Καρύδι για τη μακροζωία. Σουσάμι για πλούτο και πάθος. Μυρωδάτη κανέλλα για πνευματικότητα και επιτυχία. Γαρύφαλλο για προστασία και δύναμη. Μοσχοκάρυδο για μια ζεστή και αγαπημένη οικογενειακή ζωή.
Και όταν οι πιατέλες γεμίζουν στοιβαγμένα κατάλευκα πατούδα, περιμένουν να αδειάσουν με ευχές και τοπικά παραδοσιακά ποτά.

Passion fruit

Passion fruit

H συνταγή είναι από τους Σπύρο Λουλουδάκη & Τάσο Συντελή, Pastry Chefs, ΑΡΤΙΖΑΝ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

135. Μάρτιος - Απρίλιος

Το τεύχος 135, περιέχει πλούσια ύλη και κεντρικό ρεπορτάζ αρτοποιίας το τσουρέκι, καθώς το Πάσχα πλησιάζει και ο αρτοποιός χρειάζεται ιδέες και προτάσεις για τις δημιουργίες του. Στο pastry υπάρχουν προτάσεις για σοκολάτα, το υλικό που πάει παντού και εντυπωσιάζει όπου χρησιμοποιηθεί. Άρθρα, συνταγές και προτάσεις σε ένα τεύχος χρήσιμο για τον επαγγελματία αρτοποιό και ζαχαροπλάστη.

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.