fbpx
Cheese cakeBy Νίκος ΖαχαράκηςΤο CHEESE CAKE που θα σας παρουσιάσω θα το χαρακτήριζα ένα «μεταβατικό γλυκό», που τοποθετείται ανάμεσα στο τέλος του καλοκαιριού και στην έναρξη του χειμώνα. Είναι ένα ξενόφερτο γλυκό, με απαλή, κρεμώδη και ανάλαφρη γεύση, με πινελιές τυριού και επίγευση ενός κόκκινου φρούτου ως επιστέγασμα. Να μην ξεχνάμε βέβαια και τη βάση από μπισκότο.
Tropical passionBy Fresh Bakery Teamαπό τον Σταμάτη Τζίγκα, Pastry Chef / FAMA FOOD SERVICE ΑΕ
AmaréBy Fresh Bakery Teamαπό τον Γιώργο Κόστιουτσουκ, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος Ζαχαροπλαστικής ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ
Ραβανί (με καρύδα Ινδιών)By Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΥπάρχουν πολλά είδη σιροπιαστών γλυκισμάτων που φτιάχνουμε σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα οποία ποικίλουν ανάλογα με τις συνήθειες του κάθε τόπου και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Το ραβανί φτιάχνεται κυρίως στη Μακεδονία, με πιο γνωστό αυτό της Βέροιας, το οποίο είναι αφράτο, σπυρωτό και μυρωδάτο, και αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής.
Χριστουγεννιάτικο κέικBy Fresh Bakery TeamTo American Style Cake & Muffin και το Mella Muffin Choco είναι τα δύο κορυφαία προϊόντα της IREKS για τη δημιουργία νόστιμων κέικ, λευκού και σοκολάτας αντίστοιχα! Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία της IREKS και τη σύμπραξή της με το Innovation & Training Center® της Laoudis Foods, με αυτά τα δύο προϊόντα μπορείτε να δημιουργήσετε κυριολεκτικά αμέτρητα υπέροχα γλυκά, ώστε να εμπλουτίσετε εύκολα τη γκάμα του αρτοζαχαροπλαστείου σας!
Κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλαςBy Fresh Bakery TeamΑυτές τις γιορτές εμπλουτίστε τους πάγκους σας με αξιόπιστα και καινοτόμα προϊόντα που σας εξασφαλίζει η εταιρεία FAMA Food Service, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις πωλήσεις σας.
Χριστουγεννιάτικο ΚέικBy Μιχάλης ΠάνοςΣε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε το χριστουγεννιάτικο κέικ με καρύδια που δε μπορεί να λείπει από το εορταστικό τραπέζι και που έχει συνδεθεί με την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών αλλά και μεγάλων. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Βασιλόπιτα με φρούτα και καρύδιBy Αλέξανδρος ΚριτσαντώνηςΗ βασιλόπιτα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση και οικογένεια. Σύμφωνα με το έθιμο η βασιλόπιτα κόβεται αμέσως μετά τον ερχομό του νέου έτους. Το έθιμο του κοψίματος της βασιλόπιτας είναι από τα λίγα αρχέγονα έθιμα που επιβιώνουν μέχρι σήμερα και έχει τις ρίζες του στο λαϊκό έθιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας ενώ στην αρχαιότητα υπήρχε και το έθιμο του εορταστικού άρτου, τον οποίο σε μεγάλες αγροτικές γιορτές οι αρχαίοι Έλληνες πρόσφεραν στους θεούς. Σήμερα οι επιλογές στη συνταγή της βασιλόπιτας είναι πολλές και με αρκετές παραλλαγές. Εμείς σε αυτό το τεύχος του Αρτοποιού σας παρουσιάζουμε μία λαχταριστή βασιλόπιτα σε μορφή κέικ με φρούτα και καρύδι και σας ευχόμαστε με αυτό τον τρόπο Καλές Γιορτές!
1 6 7 8 9
Γλυκά
Εύκολο σοκολατένιο Panettone με μείγμα Brioche Ready Mix!

Εύκολο σοκολατένιο Panettone με μείγμα Brioche Ready Mix!

Η συνταγή είναι από την κ. Ιακωβόγλου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.
Αυτά τα Χριστούγεννα όλα γίνονται πιο εύκολα! Με σύμμαχο τους Κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής και το Brioche Ready Mix. Το Brioche Ready Mix είναι ένα ολοκληρωμένο μίγμα για αφράτο και νόστιμο Brioche αλλά και διάφορες άλλες γλύκες και αλμυρές δημιουργίες.

Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Η συνταγή είναι από την ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.
Υποδεχτείτε τη γιορτινή περίοδο με συνταγές βασισμένες στο κάστανο, τον αγαπημένο χειμωνιάτικο καρπό που δεν μπορεί να λείπει από καμία χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, επιλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων του, που προσφέρει η ΑΚΤΙΝΑ. Εκτός από Ολόκληρο Κάστανο, διατίθεται και σε μορφή κρέμας, πουρέ και τρίμματος.»

Διαβάστε στο νέο τεύχος:

138. Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

Στο τεύχος 138 του Αρτοποιού ΒΑΖ, εστιάζουμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αρτοποιίας, όπως η ακρίβεια, η δυσμενής νομοθεσία, η εξασφάλιση ποιοτικών και οικονομικά συμφερουσών προμηθειών, η επιχειρηματική επέκταση και οι τεχνολογικές εξελίξεις. Οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται, περισσότερο από ποτέ, να είναι ενωμένοι, να διαθέτουν δύναμη και όραμα, να αναπτύξουν ευελιξία και να επενδύσουν στη συνεχή εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και να διασφαλίσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.