Η συνταγή είναι από τον κ. Λεωνίδα Τεντόγλου, Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Γρεβενών
Η συνταγή είναι από τον κ. Λεωνίδα Τεντόγλου, Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Γρεβενών
Νίκος Χανδόλιας @frommydadsbakery
Head Creative Baker, 72Η Artisanal Bakehouse
Το Παραδοσιακό Χωριάτικο ψωμί ζυμωμένο στο χέρι, ετοίμασαν οι δευτεροετείς μαθητές του τμήματος Β3 της Σχολής μας, στο πλαίσιο του εργαστηρίου “Αρτοποιία” με την επίβλεψη και καθοδήγηση του π. Φιλαρέτου Χριστιά Τεχνικού Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής και του κου Τσεμπέρη Αντωνίου Τεχνολόγου Τροφίμων.
Το Παραδοσιακό Χωριάτικο ψωμί χάνεται στα βάθη των αιώνων και της παράδοσης. Είναι το ψωμί το οποίο το ζύμωνε η κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά 2-3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να θρέψει την οικογένειά της. Η συνταγή του μπορεί να διαφέρει από τόπο σε τόπο στον ελλαδικό χώρο και οφείλεται τόσο στα στάρια που υπήρχαν σε κάθε περιοχή (μαλακά, σκληρά, ή και τα δύο) όσο και στην παραγωγή και άλλων καρπών ή δημητριακών σπόρων που μπορούσαν να παράγουν αλεύρι, π.χ. βλέπουμε προσμίξεις με καλαμποκάλευρο, αλεύρι σίκαλης, κριθαριού και άλλων.
Focaccia (φοκάτσια)
Ψωμί για διαβητικούς
Η συνταγή είναι από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ευβοίας
Η συνταγή είναι από τον κ. Βασίλη Δαφέρμο – Αγγελάκη, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών N. Ηρακλείου
Η συνταγή είναι από τον Περικλή Βούρθη
Το φθινόπωρο ανοίγει για τους επαγγελματίες μια νέα σεζόν γεμάτη δυνατότητες, όπου κάθε δημιουργία απαιτεί αφοσίωση, τεχνική και προσεκτική επιλογή πρώτων υλών. Oι εργασίες του εργαστηρίου ξαναβρίσκουν ρυθμό, οι συνταγές αναθεωρούνται με γνώμονα τη φρεσκάδα και την ποιότητα, και η φαντασία καλείται να συναντήσει τη συνέπεια!